Jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Z filmu La La Land sa stal fenomén: Toto ste o ňom netušili
Zdielať na

Z filmu La La Land sa stal fenomén: Toto ste o ňom netušili

Presne o mesiac, 26. februára. sa dozvieme mená nových majiteľov slávnych Oscarov. Štrnásť nominácií mal naposledy veľkofilm Titanic v roku 1997. Teraz nikto o ničom inom nehovorí ako o filme La La Land.

Režisér Damien Chazelle sníval o tomto diele neuveriteľných šesť rokov. Film chcel natočiť v štýle klasických muzikálov bez strihov a dodatošných úprav. Herec Ryan Gossling sa pre tento film naučil hrať na klavír a vo filme nemal dabléra. Údajne zvládol všetky sekvencie na jeden záber hneď na prvý deň. Hru na klavíri sa učil iba štyri mesiace pred začiatkom natáčania. 

Gossling musel zvládnuť aj rôzne tanečné štýly vrátane stepu. "Trénovali sme šesť hodín celé tri mesiace. Ten čas veľmi rýchlo preletel. Až keď bol film hotový, uvedomili sme si, aký kus práce máme za sebou a čo všetko sme zvládli," hovorí Ryan Gosling. 

Hoci je La La Land nominovaný na 14 sošiek, získať môže maximálne 13 Oscarov. V kategórii Najlepšia filmová skladba je nominovaný dvakrát. 

Nakoniec môže byť z tohto romantického príbehu najúspešnejší muzikál všetkých čias. Vzácne je, že kritici sa na kvalite La La Landu zhodli,  čo sa o ostatných filmových nomináciách povedať nedá.

Najčítanejšie