Oblačno
13°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Judit Bárdos má výlety do minulosti rada, ale žiť by v nej nechcela
Zdielať na

Judit Bárdos má výlety do minulosti rada, ale žiť by v nej nechcela

BRATISLAVA / Veľkej popularite sa aktuálne teší na Slovensku aj v Česku mladá slovenská herečka Judit Bárdos. Už meno naznačuje, že jej pôvod je maďarský a jej otcom je dokonca známy politik, Gyula Bárdos. Žiadnu protekciu však za jej kariérou netreba hľadať, Judit je skvelá herečka, čo potvrdzuje aj niekoľko cien, ktoré dostala za svoje herecké umenie.

Úvod minulého roka strávila Judit Bárods v Česku. Nakrúcala tam hneď dva seriály naraz a aj preto sa dá povedať, že u susedov je možno ešte o niečo známejšia ako u nás. To sa aktuálne mení, rola lekárky Kristíny Čáslavovej v seriáli Svet pod hlavou jej získava čoraz väčšiu popularitu aj doma. Judit hovorí plynulo maďarsky, slovensky aj česky, a hoci doteraz  hrala len v slovenčine, v najnovšom českom seriáli si to vyskúšala aj po česky.

Na rolu v seriáli Svet pod hlavou ju nemuseli vôbec dlho presviedčať, oslovili ju priamo režisér, Marek Najbrt, ktorý ju videl vo filme Dom. Mal pocit, že nakoľko sa film odohráva v roku 1982, tak by ženská postava mohla byť Slovenka. Hoci absolvovala aj kamerové skúšky, bola na rolu jediná adeptka. Priznáva však, že nemocničné prostredie nie je práve jej obľúbené, no herečka musí vedieť zahrať všetko. Drvivú väčšinu času strávila pred kamerou výlučne s Václavom Neužilom, alias Filipom Marvanom, a tak veľa ostatných hereckých kolegov nespoznala.

Vedela, o čom seriál bude a ako dopadne, no aj tak je zvedavá, aký bude výsledok na obrazovkách. Práve preto, že pri nakrúcaní scén ostatných kolegov nebola a preto vidí konečnú podobu seriálu Svet pod hlavou tak, ako ostatní diváci - v pondelok večer. Seriál sa nakrúcal najmä v severných Čechách, ale aj v Prahe. Seriálová nemocnica je skutočná nemocnica v meste Příbram, pár poschodí ostalo ešte v pôvodnom stave a tak sa do seriálu skvelo hodili. Keďže sa Judit narodila v roku 1988, do obdobia spred svojho narodenia sa musela dostať len vďaka scenáru. Pomohla jej však rola vo filme Fairplay, ktorý sa odohrával v roku 1983. Ak by si mala Judit Bárdos vybrať, do ktorej doby z minulosti by sa išla pozrieť, má jasnú odpoveď:  "Bavili ma 30. roky, najmä čo sa týka výzoru, ženy boli veľmi ženské, ale chcela by som sa tam vrátiť len na chvíľu, lebo žijem v dobrej dobe." 

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie