Zatiahnuté
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Novomanžel Kabrheľ sa činí, chce zastaviť trestné konanie voči svojej manželke
Zdielať na

Novomanžel Kabrheľ sa činí, chce zastaviť trestné konanie voči svojej manželke

KOŠICE / Nora Mojsejová Kabrheľová má nádej, že napokon do väzenia nepôjde. V sobotu si vzala za manžela svojho niekdajšieho úhlavného nepriateľa Františka Kabrheľa, ktorý na košický súd doručil žiadosť o späťvzatie súhlasu s trestným konaním jeho manželky. Informáciu priniesol ako prvý denník Korzár.

Noru súd vlani uznal vinnou z obzvlášť závažného zločinu podvodu, iniciátorom trestného oznámenia bol práve jej terajší manžel Versače, ktorému údajne nevrátila viac ako 850 tisíc eur. Rozsudok, ktorý hovorí o 10 ročnom treste pre Mojsejovú Kabrheľovú, ešte nie je právoplatný a pôvodne mal o prípade rozhodovať krajský súd. Sobášom sa však situácia zmenila a Kabrheľ ju teraz môže pred väzením ochrániť. O žiadosti bude podľa informácií TV JOJ rozhodovať ten istý sudca, ktorý podnikateľku v decembri odsúdil na 10 ročné väzenie.

Kabrheľ v žiadosti podľa denníka Korzár uvádza, že v trestnom stíhaní možno pokračovať iba so súhlasom poškodeného, ktorým je v tomto prípade on. Kabrheľ v žiadosti konkrétne píše: „Týmto si dovoľujem konajúcemu súdu dať na vedomie, že svoj súhlas s trestným stíhaním obžalovanej výslovne beriem späť, a nesúhlasím s tým, aby bolo proti mojej manželke vedené trestné stíhanie v tejto trestnej veci." Cituje paragraf, ktorý uvádza, že právo odoprieť výpoveď má príbuzný obvineného v priamom rade, ktorým Nora ako jeho manželka je. Ďalej uvádza, že súhlas s trestným stíhaním môže poškodený vyhlásením vziať späť a do až do chvíle, kým sa odvolací senát odoberie na záverečnú poradu. Ak sudca podaniu vyhovie a trestné stíhanie voči Košičanke zastaví, prokurátor má možnosť podať sťažnosť. 

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie