Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Ples v opere 2017: Tristo párov, svetová Lúčnica a množstvo prekvapení
Zdielať na

Ples v opere 2017: Tristo párov, svetová Lúčnica a množstvo prekvapení

BRATISLAVA / Na Slovensku sa oficiálne začala plesová sezóna. Otvoril ju v sobotu večer dobročinný Ples v Opere. A treba poznamenať, že 17. ročník bol plný prekvapení. Zimomriavky prítomným hosťom spôsobil aj netradičný úvod plesu v podaní ľudového súboru Lúčnica.

Tristo pozvaných párov sa nielenže dobre bavilo do skorých ranných hodín, ale aj pomohlo. Zimomriavky prítomným hosťom spôsobil aj netradičný úvod plesu v podaní ľudového súboru Lúčnica. 

Výťažok z tohtoročného plesu poputuje na zriadenie už šiesteho centra včasnej intervencie na Slovensku, tentoraz v Trenčíne. "Ja som otváral sedemnásty zo sedemnástich plesov. Mal som možnosť a šancu byť pri zrode takejto tradície a som na to hrdý a pyšný," povedal Pavol Lančarič hostiteľ večera.

Domáca pôda pre Mauréry

Ples v Opere je zároven aj najväčším dobročinným podujatím na slovensku "My sme sa rozhodli po druhýkrát že podporíme centrá včasnej intervencie, tá potreba je na jednej strane akútna a na druhej strane ponuka pomerne chabá," povedala Andrea Cocherová riaditeľka plesu.

Moderátorkou 17. ročníka dobročinného plesu v opere sa stala herečka Zuzana Mauréry. "Tým, že to bolo v SND je pre mňa trochu taká domáca pôda, kedže môj otec tu bol 30 rokov sólistom, dokonca som aj v šatni tam kde on pri tom istom stolíku," povedala Zuzana Mauréry. 

Súvisiace články

Najčítanejšie