Zatiahnuté
15°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Rozlúčka s princeznou Leiou. Pochovali ju v urne v tvare lieku proti depresiám
Zdielať na

Rozlúčka s princeznou Leiou. Pochovali ju v urne v tvare lieku proti depresiám

LOS ANGELES / Americkú herečku Carrie Fisher, ktorá sa preslávila ako princezná Leia z filmovej ságy Star Wars, pochovali v piatok v urne v tvare zväčšenej pilulky antidepresív Prozac. Ako pripomenul web časopisu Rolling Stones, Carrie Fisher počas svojho života zápasila s depresiami a bipolárnou poruchou a otvorene o svojich problémoch hovorila. Pochovali ju v Hollywoode spoločne s matkou, herečkou a speváčkou Debbie Reynolds, ktorá zomrela len deň po svojej dcére.

Súkromný obrad sa uskutočnil na cintoríne Forest lawn-Hollywood Hills, ktorý je miestom posledného odpočinku mnohých celebrít vrátane Lucille Ball, Dicka Van Pattena, Liberace, Davida Carradina či Bette Davis. 

Urnu v tvare pilulky ukladal do zeme brat Todd, ktorý povedal webu Entertainment Tonight, že si jeho sestra podobnú obriu pilulku pred niekoľkými rokmi zohnala a mala ju veľmi rada. "Nemohli sme nájsť nič, čo by ju viac vystihovalo," povedal. Časť jej popola umiestnili do rakvy s matkou, uzporonil denník USA Today. 

Súkromnému pohrebu predchádzal štvrtkový smútočný obrad, ktorého sa zúčastnili celebrity ako Meryl Streep, Jamie Lee Curtis alebo Richard Dreyfuss. Todd Fisher povedal, že sa chystá aj obrad pre širšiu verejnosť v blízkej budúcnosti. 

Princezná Leia

Carrie Fisher, ktorá sa preslávila najmä ako princezná Leia z filmovej ságy Star Wars, zomrela koncom minulého roka vo veku 60 rokov, štyri dni po srdcovej príhode, ktorú utrpela počas letu z Anglicka. Jej matka, Debbie Reynolds, ktorej slávu odštartoval muzikál Spievanie v daždi, v ktorom hrala v 19 rokoch, zomrela len deň potom vo veku 84 rokov. 

Carrie a Tod Fisherovci boli potomkami Debbie Reynolds a zosnulého speváka Eddieho Fishera. Jeho manželstvo s Debbie ale skončilo škandálom v roku 1959 potom, čo si Fisher začal s herečkou Elizabeth Taylor. 

V rozhovore s televíziou ABC Todd opísal posledné hodiny života svojej matky. Uviedol pritom, že "nezomrela na zlomené srdce, ale skôr odišla, aby mohla byť s Carrie"

Zdielať na

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie