Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Kráľovnú Alžbetu trápi zdravie: Ohrozené Vianoce
Zdielať na

Kráľovnú Alžbetu trápi zdravie: Ohrozené Vianoce

Kráľovná Alžbeta sa vzdáva viacerých charitatívnych aktivít a objavili sa aj informácie, že kráľovský pár neodcestuje na svoju vidiecku usadlosť v obci Sandringham v grófstve Norfolk, kde zvykne tradične tráviť vianočné sviatky. Alžbeta II. so svojim mužom Philipom nakoniec odcestovali.

Dvojica obvykle navštevuje na Prvý sviatok vianočný raňajšiu bohoslužbu v miestnom kostole a následne obeduje vo svojom sídle. Pre silné prechladnutie však pár odchod presunul a nebolo zrejmé, kedy a či vôbec do Norfolku vycestuje.

Podľa vyjadrenia Buckinghamského paláca však Alžbeta s Philipom odcestovali z Londýna už dnes, takže sa už zrejme cítia lepšie, analyzuje agentúra AP. Do Sandringhamu sa dopravili vrtuľníkom, doplnila spravodajská stanica BBC.

Kráľovná Alžbeta II. oslávila v tomto roku 90. narodeniny, jej manžel Philip má už 95 rokov. Napriek vysokému veku si obaja doposiaľ udržiavajú pomerne nabitý pracovný program. Kráľovná však avizovala, že v budúcom roku svoje verejné aktivity plánuje obmedziť.

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie