Zatiahnuté
15°
Bratislava
Monika
7.5.2024
Zomrela hviezda 50. rokov, Zsa Zsa Gabor
Zdielať na

Zomrela hviezda 50. rokov, Zsa Zsa Gabor

LOS ANGELES / Zsa Zsa Gabor by sa vo februári dožila 100 rokov, srdcový infarkt však jej dlhú púť životom v nedeľu ukončil. Zomrela vo svojom dome v Bel Air, obklopená rodinou a blízkymi priateľmi. Trpela roky zdravotnými problémami, od autonehody v roku 2002 bola čiastočne imobilná a v roku 2011 jej amputovali pravé predkolenie.

Zsa Zsa Gabor sa narodila v Budapešti ako Sari Gabor. Do USA emigrovala počas druhej svetovej vojny. Oplatilo sa, ako Miss Maďarska z roku 1986 zaujala holywoodskych producentov a jej hviezdna kariéra sa začala. Bola však jednou z prvých herečiek, ktoré viac preslávil ich celebritný štýl života, ako herecké výkony. Najznámejšou sa stala pre časté striedanie manželov. Počas života stála pred oltárom deväťkrát. S posledným manželom, Frederikom Von Anhaltom, pritom vydržala najdlhšie, brali sa v roku 1986 a stál pri nej do poslednej chvíle. Ostatné manželstvá vydržali zväčša len zhruba 4 - 5 rokov, no Zsa Zsa z nich vychádzala vždy dobre zaopatrená.

Poriadny kvietok

V Hollywoode sa úspešne presadila aj jej sestra, Eva. Obe milovali prepych a luxusné večierky. Kým Zsa Zse sa darilo úspešne plniť titulky bulvárnych plátkov, s filmovými rolami to také slávne nebolo. Napriek tomu si udržala popularitu až do neskorej staroby. Často parodovali jej maďarský akcent, no terčom vtipov bola aj pre svoje maniere. V roku 1989 si odsedela tri dni vo väzení za facku, ktorú dala policajtovi, keď zastavil jej auto. No ešte známejšia bola pre svoju lásku k peniazom, diamantom a nehnuteľnostiam. Ako sa sama pochválila: "Som perfektná v udržiavaní domu. Vždy keď sa rozvádzam, dom si udržím."  Z deviatich manželstiev mala len jediné dieťa - dcéru Francescu s hotelovým magnátom, Conradom Hiltonom. Tá minulý rok vo veku 67 rokov zomrela.

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie