Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Nová kniha Mariky Gombitovej: Odtajnila život po nehode
Zdielať na

Nová kniha Mariky Gombitovej: Odtajnila život po nehode

BRATISLAVA / Speváčka Marika Gombitová sa dlhé roky držala v ústraní. Život kráľovnej československej popmusic sa prevrátil naruby pred 36 rokmi. V roku 1980 pri nešťastnej autonehode ochrnula. Svoj životný príbeh otvorene odhalila vo svojej prvej oficiálnej autobiografii.

Autonehoda v osudný novembrový deň v roku 1980 navždy pripútala mladú Mariku Gombitovú na invalidný vozík. Razom sa mladej speváčke s božským hlasom prevrátil život hore nohami.

Marika Gombitová mala všetko. Slávu, úspech a pred sebou neuveriteľne úspešnú kariéru.

Prvá oficiálna autobiografia

Vo svojej prvej oficiálnej autobiografii otvorene spomína nielen na časy, kedy žiarila na pódiách, ale aj na to, ako len 24-ročná ležala v nemocnici a lekári jej dávali minimálnu šancu na prežitie.

Dodnes ju trápi, že nemôže chodiť, no otázku, prečo práve ona si už nekladie.

V knihe opisuje aj pocity, keď sa dozvedela, že pacient, ktorý ležal vedľa nej, zomrel či čo prežívala, keď sa od lekárov dozvedela správu, že už nikdy nebude chodiť.

V autobiografii tiež prezrádza, kto boli kľúčoví ľudia, ktorí pri nej stáli a pomohli jej.

V knihe tiež spomína na detstvo a tiež jej začiatky speváckej kariéry. Popisuje tiež, ako fungovala popová hudba a vzťahy v nej.

Prierez životom

Marike Gombitovej s knihou pomáhal český novinár Miroslav Graclík.

"Bolo to dosť zložité. Z asi 2000 fotografií sme museli vybrať tie, ktoré zachytávali prierez jej života," hovorí Gabriela Belopotocká z vydavateľstva IKAR.

Kniha uzrela svetlo sveta nedávno, práve na veľkolepom koncerte Mariky Gombitovej. Pred fanúšikov sa speváčka vrátila po neuveriteľných takmer 30 rokoch.

"Dovoľte, aby som poďakovala Marike za úžasnú spoluprácu jej prvého autorizovaného životopisu," vyslovaila Belopotocká.

So záujmom si speváčkinu knihu listoval aj hudobník Janko Lehotský.

Zdielať na

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie