Polojasno
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Idoly dievčat sa objavia v komédii Prázdniny v Provance
Zdielať na

Idoly dievčat sa objavia v komédii Prázdniny v Provance

BRATISLAVA / Všetci sme pocítili príchod chladnejšieho počasia a máme pre vás skvelý tip, ako si predĺžiť leto. Idoly dievčat Jakub Prachař, Vojta Kotek a Kryštof Hádek sa po zimnej komédii Päťdesiatka, tentoraz objavia v komédii s francúzkou vôňou Prázdniny v Provence.

Režisér Vladimír Michálek obsadil trojicu hercov do rolí kamarátov a hudobníkov, ktorí sa rozhodli, že utečú pred rutinou na slnečné pláže na juhu Francúzka. "My sa dlho poznáme, takže to bola vynikajúca vec, že sa takto stretávame a myslím, že sa nám to už asi nikdy nestane, takže mne sa nakrúcalo veľmi príjemne," povedal Jakub Prachař.

Scenár vznikol zo zážitkov

Film sa nakrúcal priamo v Provance. Námet a scenár vnikol zo zážitkov scenáristu Daniela Miňinského, ktoré zažil počas cestovania naprieč francúzkemu pobrežiu. Pohodu a srdečnosť miestnych ľudí chcel preniesť aj na diváka. "Som si povedal, že to som už dlho nevidel v Prahe alebo v Česku, aby ľudia sa radovali z toho, že robia a majú prácu a dokážu sa usmiať. Chcel som ľuďom ukázať, že sa dá žiť aj inak," hovorí Daniel Miňonský producent a scenárista. 

Prostredie bolo úžasné

Herečka Denisa Pfauserová si zahrala vo filme krásnu slečnu, ktorá pomotala trom kamarátom hlavy. Natáčanie a prostredie si Denisa nevedela vynachváliť. "Bolo tam krásne a nakrúcanie bolo nádherné. Bolo to v destinácii, ktorá evokuje pohodu. To sme sa snažili povedať našim filmom, že nie je treba sa za všetkým ponáhaľať," povedala Denisa Pfauserová.

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie