Jasno
12°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Junior je narcis, Sajfa je narcis. Známi muži pomáhajú chorým
Zdielať na

Junior je narcis, Sajfa je narcis. Známi muži pomáhajú chorým

V piatok zaplavia ulice miest a obcí žlté narcisy. Už dvadsiaty raz sa rozbehne verejná zbierka, ktorú poznajú všetci - Deň narcisov. Podieľajú sa na nej aj známe tváre vrátane Mateja Sajfu Cifru a Milana Juniora Zimnýkovala.

Je to už dvadsiaty raz, čo sa robí zbierka ku dňu narcisov. Výkonná riaditeľka Ligy proti rakovine Eva Kováčová, že všetko dopadne pozitívne.

"Bude to bez osláv, hoci dvadsiatka v živote človeka väčšinou súvisí s veľkými oslavami. My každý rok berieme ako oslavu, oslavu ľudskej spolupatričnosti, pomoci a podpory, a samozrejme nielen my, ale všetci, ktorí nás navštevujú, ktorí bojujú s chorobou a ktorí v tento deň cítia, že snáď zvíťazia, že to má zmysel, pretože vidia tú ľudskú spolupatričnosť," hovorí Kováčová.

Vyzbierané peniaze smerujú do troch oblastí podpory. "Veda, výskum, zdravotnícke zariadenia. Podpora onkologických pacientov, to je takzvaná oblasť psychosociálnej podpory, teda celodenné programy v centrách pomoci pre onkologických pacientov, ktorí prechádzajú liečbou alebo sú po liečbe. Sú to relaxačné, rekondičné pobyty. Ďalej prevencia a informovanosť, ako veľká oblasť, ktorú podporujeme. A na to bude možno smerovať aj kampaň, ktorú sme tento rok poňali v dvoch smeroch," vysvetľuje Kováčová a zdôrazňuje, že ľuďom treba pripomínať, že zdravie nie je len výraz, o ktorom sa hovorí, ale treba sa oň aj starať. 

Sajfa vs. Junior

Do kampane sa zapojili aj dvaja známi muži, moderátori Matej "Sajfa" Cifra a Milan "Junior" Zimnýkoval. "My sem verejne povedali a priznali sme, sa - a ja som s tým nemal problém - že som narcis. A navyše som z toho obvinil, a veľmi rád, aj Sajfu," vysvetľuje Junior.

"Ja som sa cítil na úvod byť jemne dotknutý, ale hovorím si, že ako to ten Junior vedel, že to naozaj platí aj na mňa," hovorí Sajfa. Ten sa dobrovoľne priznal k tomu, že je narcis. "A ešte sme do toho zlanárili aj Adelu, ktorá je z náv všetkých tu najväčší narcis," dopĺňa Sajfa. 

Zľakli sa

Mediálna prestrelka z posledných dní je teda kampaň ku Dňu narcisov.

Ľudia na to, samozrejme, zareagovali. "Myslím, že aj tak rozmýšľali nad tým, že títo ľudia sa majú ako tak radi, takže odhalili, že za tým je niečo pozitívne," hovorí Sajfa.

"Keď som točil toto video, bolo popoludnie, keď som bol v Amerike," začína Junior rozprávanie o videu, ktoré zo Spojených štátov v rámci kampane nakrútil, a na ktorom Sajfu "obvinil" z toho, že je narcis.

"Moji kamaráti Marián Čekovský a Marcel Forgáč, keď videli, čo to je, až potom povedali: A toto, čo vyšlo, čo Adela...to je...ja som taký rád, že to je na nejakú kampaň...to je super," opisuje so smiechom Junior. Zľakli sa totiž a verili tomu.

Obaja moderátori sú veľmi radi, že sa stali súčasťou kampane. "Je to vymyslené trošku inak, ako po iné roky a zaujalo to natoľko, že aj som dostával listy na adresu, že čo to má znamenať," hovorí Junior, ktorý všetkým musel posielať vysvetlenie, o čo vlastne ide.

Junior a Sajfa vysvetlili kampaň ku Dňu narcisov aj v Novinách o 18. Pozrite sa:

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie