Zatiahnuté
14°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Belányiová: Voľné chvíle na športovisku, pre ČSOB Bratislava Marathon
Zdielať na

Belányiová: Voľné chvíle na športovisku, pre ČSOB Bratislava Marathon

Radikálne zmenila svoj život. Minimálne ten športový. Sympatická Andrea Pálffy-Belányiová posledné tri týždne trávi na športovisku so sympatickým mladým mužom. Všetko kvôli víkendovému podujatiu ČSOB Bratislava Marathon.

Stretnutia ale nevyzerajú ako rande. Andrea celá v športovom a mladý tréner tiež. Pravda je taká, že moderátorka Novín o 12 už tento víkend odbehne v rámci ČSOB Bratislava Marathon svoju prvú štafetu v živote.

Podľahla kolegom

"Kolegovia ma presvedčili aby som odbehla štafetu, že to musím dať. Tak som si povedala, že to musím dať, ved ostatní bežia 10, 20, 42 kilometrov," hovorí Andrea.

"Myslím si, že to dá, aj keď podľa mňa dosť neskoro sa začala pripravovať, potrebovali by sme viac času, bolo by to také pohodlnejšie," priznáva tréner Jozef Pelikán.

Andrea už behala aj predtým, len tak pre seba. Teraz to zobrala vážne a s trénerom preberá najmä techniku. Hoci keď akurát nebehala, hrali sa s trénerom mobilom.

Trasa maratónu

"Preberáme si mapu," tvrdí moderátorka. Trasu už teda Andrea pozná, minimálne teoreticky, techniku behu ovláda tiež, už len odbehnúť v nedeľu päť kilometrov. "Mojím cieľom nie je žiadny čas, ale aby som to hlavne zabehla, bez chôdze, čo sa mi predtým nedarilo," prezrádza.

Štart ČSOB Bratislava Marathon bude pri nákupnom centre Eurovea. Po minulé roky štartoval spred novej budovy Slovenského národného divadla, teraz je štart posunutý bližšie k Šafárikovmu námestiu.

"Rozhodli sme sa, že štart pretekov posunieme bližšie na hlavnú cestu trochu aj z kapacitných dôvodov," hovorí výkonný riaditeľ maratónu Peter Pukalovič.

Trať ČSOB Bratislava Marathon:

Andreu počas tréningu sledovala redaktorka Erika Barkolová:

Všetko potrebné o ČSOB Bratislava Marathon nájdete TU.

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie