Polojasno
12°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Jána Mečiara učí lyžovať Zuzula: Som drevo, tvrdí moderátor
Zdielať na

Jána Mečiara učí lyžovať Zuzula: Som drevo, tvrdí moderátor

Lyžovať sa ako Zuzulová, nechať si radiť od jej trénera a získať prilbu s jej podpisom? Takúto ponuku by určite prijala väčšina z nás. Pod Chopkom sa ju rozhodli využiť dvaja nováčikovia. Kým jeden s lyžovaním ešte len začína, ten druhý, moderátor televízie JOJ - Ján Mečiar, sa nevie rozhodnúť, či sa k nemu má chuť vrátiť.

Kto chce brať lyžovanie vážne, mal by začať s týmto športom už v predškolskom veku, no v určitých prípadoch môžeme urobiť výnimku.

Vášnivého bežca a obľúbeného moderátora by ste na lyžiach určite nestretli. Pred rokmi si k nim vypestoval averziu, keďže mali vyše dva metre. "To mi lietalo krížom krážom, ťažké to bolo, nejako ma to neoslovilo," vysvetľuje Mečiar.

Zuzulovej prilby

Časy sa však menia a výstroj očividne tiež. "Lyže, keď  nie je človek profesionál, tak po bradu," vysvetľuje predajca a servisman Július.
Na svahu čakalo oboch lyžiarov veľké prekvapenie, podpísané prilby od našej najúspešnejšej lyžiarky Veroniky Veléz-Zuzulovej. Vedenie tréningu radšej prenechala otcovi.

"Je prísny a bude na mňa kričať?" pýta sa Veroniky Ján. "Keby len kričať,“ odpovedá lyžiarka. Podľa očakávania zvíťazili rady nad fyzickými trestami. "Len bič nestačí, treba dávať aj cukor," povedal tréner Tibor Zuzula.

Najdôležitejšie brzdenie

Lyžovanie nie je, podľa skúseného trénera, šport, na ktorý treba za vedro odvahy, stačí málo. "Asi to brzdenie je najdôležitejšie, potom niekoľkokrát to zopakovať do úplného osvojenia a je hotový lyžiar," myslí si Zuzula.

"Nemôžem povedať, že by som bol úplné drevo, len také menšie drevo,“ hovorí moderátor.

Pozrite si reportáž, ktorú spracoval redaktor Michal Rybanský:

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie