Oblačno
14°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Tajný život Petra Muka: Vyhrážali sa mu zabitím
Zdielať na
Showbiznis

Tajný život Petra Muka: Vyhrážali sa mu zabitím

Zdroj: ahaonline.cz

Domové prehliadky tajnej polície, strach, udavači a vyhrážanie sa smrťou. To zažíval tesne po maturite Petr Muk († 45), keď býval ako podnájomník u muzikantov v pražskom byte, kde sa schádzali signatári Charty 77 vrátane Václava Havla († 75).

V roku 1984 mal za sebou skúšku z dospelosti a v izbe u manželov Vodrážkovcov býval so svojou priateľkou a následne potom aj manželkou Michaelou – píše ahaonline.cz.

Byt v pražskej Templovej ulici číslo 1 fungoval za socializmu ako miesto pre stretnutie všetkých, ktorí sa nechceli podvoliť režimu. Preto bol starostlivo monitorovaný ŠtB.

Tam tiež spoločne s nimi v improvizovaných podmienkach nahral svoje prvé piesne. "Keď sa to nahrávalo v byte, tak to bolo počuť po celom baráku, a vtom muž s krycím menom Domovník vybehol a vyhrážal sa nám, že vezme sekeru a všetkých nás zabije.

Čo si myslím, keď Peter bol vo dverách, to na neho monumentálnym spôsobom zapôsobilo, " prezradil až dnes Mirek Vodrážka s tým, že Muk na tento desivý zážitok dlho nezabudol. Nešlo ale o piesne v štýle Oceánu alebo neskoršej spevákovej tvorby.

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie