Jasno
15°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Najlepšie zarábajúci hudobníci roku 2015: Prilepšili si o desiatky miliónov!
Zdielať na

Najlepšie zarábajúci hudobníci roku 2015: Prilepšili si o desiatky miliónov!

Zdroj: pinterest

Magazín Forbes zverejnil rebríček najlepšie zarábajúcich spevákov či skupín za uplynulý rok. Tieto hviezdy speváckeho neba sa naozaj nemajú na čo sťažovať!

Speváčka Katy Perry kraľuje rebríčku najlepšie zarábajúcich hudobníkov, ktorý zostavil magazín Forbes. Tridsaťjedenročná tmavovláska zarobila za posledný rok závratných 135 miliónov dolárov.

Zaujímavosťou je, že minulý rok so 40 miliónmi dolárov obsadila až dvadsiatu tretiu priečku zoznamu. Viac ako trojnásobný nárast zárobku sa Katy Perry podarilo dosiahnuť vďaka  celosvetovému koncertnému turné či vystúpeniu počas polčasovej prestávky 49. ročníka Super Bowlu.

Katy Perry je v súčasnosti zároveň najlepšie zarábajúcou hudobníčkou a treťou najlepšie zarábajúcou celebritou! Tento rok by sme teda pokojn e mohli označiť za rok Katy Perry!

Isifa

Na druhej priečke  najlepšie zarábajúcich hudobníkov je britská skupina One Direction so zárobkom 130 miliónov dolárov. Skupina za to vďačí 74 koncertom, ktoré absolvovala za posledný rok pričom za každé vystúpenie zinkasovala dvakrát viac ako skupina The Rolling Stones.

Tretím v zozname je Garth Brooks. Country spevák zinkasoval za každý koncert viac ako milión dolárov, pričom často odohral dve šou za jeden večer, čo mu celkovo prinieslo 90 miliónov dolárov. V prvej päťke je i Taylor Swift s 80 miliónmi dolárov a skupina The Eagles so 73,5 milióna dolárov.

SITA

Rebríček najlepšie zarábajúcich hudobníkov:

1. Katy Perry - 135 miliónov dolárov
2. One Direction - 130 miliónov dolárov
3. Garth Brooks - 90 miliónov dolárov
4. Taylor Swift - 80 miliónov dolárov
5. The Eagles - 73,5 milióna dolárov
6. Calvin Harris - 66 miliónov dolárov
7. Justin Timberlake - 63,5 milióna dolárov
8. Diddy - 60 miliónov dolárov
9. Fleetwood Mac - 59,5 milióna dolárov
10. Lady Gaga - 59 miliónov dolárov

Pre ženu

Najčítanejšie