Jasno
14°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Hrozí hádka? Keith Richards urazil hudbu Micka Jaggera!
Zdielať na

Hrozí hádka? Keith Richards urazil hudbu Micka Jaggera!

Zdroj: profimedia

Konflikt po polstoročí strávenom bok po boku v jednej kapele? Členovia skupiny Rolling Stones si aj na staré kolená vedia skočiť do vlasov. Hudobník Keith Richards si nedal servítku pred ústa a urazil hudbu lídra kapely.

Anglický gitarista Keith Richards v rozhovore pre pánsky mesačník GQ vyhlásil, že nikdy nepočul sólové albumy svojho kolegu z kapely The Rolling Stones Micka Jaggera. Sedemdesiatdvaročný spevák vydal štúdiovky She's the Boss (1985), Primitive Cool (1987), Wandering Spirit (1993) a Goddess in the Doorway (2001).

"Majú čo dočinenia s egom. Naozaj nemal čo povedať. Čo vlastne spravil, dva albumy? She's the Boss a Primitive Cool? Nie, nepočul som jeho nahrávky a tak to aj ostane," uviedollegendárny hudobník, ktorý tiež vydal sólovky Talk Is Cheap (1988), Main Offender (1992) a Crosseyed Heart (2015).

"Ja som nahral albumy len preto, že s nami on vtedy nepracoval," dodal na margo vlastnej tvorby. "Nikdy som albumy nevnímal ako spôsob, ako sa presláviť či podať nejakú výpoveď. Chcem len robiť dobré nahrávky s dobrými hudobníkmi, hrať s najlepšími a učiť sa," povedal 71-ročný gitarista.

The Rolling Stones vznikli v roku 1962. Mick Jagger s Keithom Richardsom, Charliem Wattsom a Ronniem Woodom v roku 2012 oslávili 50. výročie vzniku kapely. Podľa odhadov predali viac ako 200 miliónov kópií nahrávok. Desať ich štúdioviek je v rebríčku 500 najlepších albumov všetkých čias podľa magazínu Rolling Stone. V roku 1989 ich uviedli do Rock'n'rollovej siene slávy.

profimedia

Pre ženu

Najčítanejšie