Skoro jasno
20°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Ikonický sveter Kurta Cobaina vydražili!
Zdielať na

Ikonický sveter Kurta Cobaina vydražili!

Zdroj: therichest.com

Kurt Cobain je a navždy zostane legendou. Bol hlasom generácie, ku ktorému neodmysliteľne patrili grunge songy, búrlivý vzťah s Courtney Love, gitara a jeho sveter.

Sveter zosnulého amerického hudobníka Kurta Cobaina vydražili v sobotu za 137 500 dolárov, čo je v prepočte približne 126 500 eur. Predstavitelia aukčnej spoločnosti Julien's Auctions pritom predpokladali, že sveter sa predá za maximálne 80-tisíc dolárov.

Kurt Cobain mal spomínaný sveter oblečený v roku 1993 počas koncertu s kapelou Nirvana v relácii MTV Unplugged.

Na aukcii s názvom Icons and Idols: Rock n Roll okrem kúska oblečenia Kurta Cobaina vydražili aj ďalšie zaujímavé predmety patriace slávnym hudobníkom.

MTV

Za 2,4 milióna dolárov vydražili gitaru, ktorú v minulosti vlastnil John Lennon. Za 2,1 milióna dolárov zas predali prednú blanu na veľký bubon s logom The Beatles, ktorú bubeník Ringo Starr použil počas vystúpenia  kapely v The Ed Sullivan Show v roku 1964.

To však nebola posledná vec, ktorá sa týkala legendárnej skupiny - dražila sa i bejzbalová loptička, ktorú v roku 1966 členovia The Beatles podpísali. Vydražili ju za 100-tisíc dolárov.

Najčítanejšie