Skoro jasno
17°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Evík zo Slnko, seno... oslavuje 60: Prvý jej gratuloval Troška
Zdielať na
Showbiznis

Evík zo Slnko, seno... oslavuje 60: Prvý jej gratuloval Troška

Zdroj: ahaonline.cz

Prvú gratuláciu k šesťdesiatinám dostala Jaroslava Kretschmerová už o siedmej ráno. Blahoprajnú SMS svojmu Evíkovi z trilógie Slnko, seno... poslal Zdeněk Troška (62).

“Nechcel som ju budiť. Hovoril som si, že možno oslavovala v divadle, tak som jej napísal, ale pekne dlho. Okamžite ďakovala a volala naspäť,“ povedal režisér denníku Aha!.

Herečku pozná už od štúdií. “Je to moja láska obrovská. Bezchybná žena, s ktorou je sranda. Vidím ju ako také veľké udivené dieťa, večne sa smejúce,“ vyťal jej Troška poklonu.

Kretschmerová s Helenou Růžičkovou (†67) boli jediné dve herečky, ktorým v Slnku, seno... písal úlohu na telo.

“Vedel som na sto percent, čo od nich môžem očakávať. Tie úlohy boli ich ešte než som napísal prvú vetu,“ dodal režisér a cez Aha! svojmu Evíkovi odkázal: “Nestrať kreativitu a nezabudni, že na teba ešte moja kamera čaká.“

Kretschmerová zažiarila tiež vo filmoch Kalamita (1981), Tajemství hradu v Karpatech (1981) alebo v rozprávke S čerty nejsou žerty (1984). Za vedľajšiu úlohu vo filme Otesánek (2001) dokonca získala Českého leva.

Momentálne žne úspechy na divadelných doskách (Je úchvatná, Mamma mia!) a skvelo dabuje Barbru Streisand (73). “Máme rovnako škaredé nosy,“ hovorí herečka s humorom sebe vlastným.

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie