Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Slovenky valcujú svetové móla! Z dievčat sa stávajú topmodelky
Zdielať na

Slovenky valcujú svetové móla! Z dievčat sa stávajú topmodelky

BRATISLAVA / Sú mladé, krásne a úspešné. Zaujímajú sa o módu a navyše majú s trblietavým svetom šiat veľké skúsenosti. Barbora Brušková a Baya Koláriková sú slovenské supermodelky.

Baya Koláriková má len šestnásť rokov. So svetom modelingu začala pred dvoma rokmi.

"Začala som chodiť do Ázie a teraz som sa dostala aj do Európy," priznáva mladučká modelka.

Ázia je pre modelky dobrá štartovacia dráha. "Modelka získa veľa skúseností," dodáva.

Medzi supermodelky sa pritom Baya dostala len tento rok. Zúčastnila sa totiž parížskeho Fashion Weeku.

TV JOJ/EMMA

Fashion Week v Paríži

Barbora Brušková je devätnásťročná slovenská modelka. Tiež začínala s Elite Model Look súťažou. Zúčastnila sa jej v roku 2011.

"Vyšší level som ale odštartovala až tento rok na jar na prehliadkach. Dostala som exkluzivitu per Saint Laurent a tým sa to rozhodlo," priznáva.

Dostať sa medzi špičku nie je jednoduché. "Záleží na agentúre, ale je to aj o šťastí. Treba byť v správnom čase na správnom mieste," odtajuje Barbora.

TV JOJ/EMMA

Vzácne priateľstvá

Napriek tomu, že sa mnohí na svet modelingu pozerajú skepticky, obe slovenské modelky tvrdia, že tá hektika sa zniesť dá. Aj medzi kráskami totiž vznikajú priateľstvá.

Medzi tými najkrajšími ale veľa Sloveniek nie je. "Naopak, je ich dosť málo. O to bývajú tie priateľstvá vzácnejšie," priznáva Baya.

Ako Barbora, tak aj Baya patria medzi elitu. "K nim sa radí aj Miška Kociánová," dodáva zástupkyňa šéfredaktorky časopisu Emma Danka Vilhanová.

Hranica modeliek sa pritom posúva stále dole. Začínajú už ako 13-, 14-ročné. "Sú mladé a krásne. Modelingový svet si to tak žiada," hovorí Vilhanová. Na prehliadky a Fashion Weeky idú najmä mladé dievčatá.

Slovenky prerazili vo svete modelingu, pozrite si rozhovor s Jánom Mečiarom:

Súvisiace články

Najčítanejšie