Jasno
17°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Veronika Žilková oznámila koniec kariéry
Zdielať na
Showbiznis

Veronika Žilková oznámila koniec kariéry

Zdroj: ahaonline.cz

Dlho to zvažovala. Nakoniec sa ale Veronika Žilková (53) pevne rozhodla. Budem pracovať ako sociálna pracovníčka na plný úväzok a herectvo odsuniem na druhú koľaj, prehlásila pre Aha! herečka.

Nielen, že sa musí starať o svokru Ivanu Stropnickú (84), ale domov sa jej teraz nasťahovala aj matka Olga (91), ktorá sa po operácii krčku nezaobíde bez stálej starostlivosti - píše ahaonline.cz.

“A to viete, je to dosť hrozné. Práca na takmer 24 hodín denne. Predovšetkým s mojou matkou, ktorej musíte navliecť aj punčochu. Svokra je na tom fyzicky našťastie oveľa lepšie, skôr ju hnevá psychika,“ hovorí Veronika, ktorá deň s babičkami začína o 6 ráno a končí až o 8 večer.

“No vlastne ani to nie. Matka potrebuje asistenciu pri všetkom, aj keď ide na toaletu, ´chodítko´ nestačí,“ pokračuje Žilková

O tom, že by platila súkromnú opatrovateľku, ktorá by sa o dve bezvládne dôchodkyne starala dvanásť hodín denne, vôbec neuvažuje.

“To by som nezaplatila, to dnes stojí 150 až 200 korún na hodinu,“ hovorí herečka, ktorá by tak musela mesačne vysoliť minimálne 54 tisíc korún.

“A uvedomte si, že napríklad teraz seriál Všetky moje lásky mi síce niečo zarobil. Je to ale nárazová vec. Naposledy som nakrúcala Cukráreň pred piatimi rokmi,“ vysvetľuje Veronika.

A sociálnu pracovníčku, ktorá by jej bola pridelená, nechce. “To je síce stovka na hodinu, ale chodila by dvakrát do týždňa. A to naozaj nejde,“ hovorí rezolútne Žilková, ktorá teraz v máji bude síce nakrúcať seriál Všetky moje lásky, ale potom mení povolanie. “Nič iného mi nezostáva. Ja mám svoju matku veľmi rada, cítim to ako povinnosť,“ uzatvára Žilková.

Herečka momentálne účinkuje v seriáli Všetky moje lásky. Ako hlavná predstaviteľka má podľa informácií denníku Aha! za jeden deň nakrúcania 12 tisíc korún, v priemere nakrúca osem dní. Mesačne si tak môže zarobiť až 96 tisíc korún.

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie