Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Amy Winehouse nemá pokoj ani po smrti! Tento film poburuje...
Zdielať na
Showbiznis

Amy Winehouse nemá pokoj ani po smrti! Tento film poburuje...

Dlho očakávaný film o Amy Winehouse sklamal jej rodinu. Speváčkin otec zostal po jeho videní natoľko znechutený, že sa rozhodol k filmu nepriznávať, aj keď na ňom zo začiatku spolupracoval. V júni uplynú štyri roky, odkedy 27-ročná speváčka zomrela na otravu alkoholom.

Žila búrlivým spôsobom života, čo jej zabezpečilo, že sa dožila presne toľko, ako Kurt Cobain, Jim Morrison, Jimi Hendrix či Janis Joplin.

Amy Winehouse zomrela ako 27-ročná hviezda soulu, jazzu a R´n´B. Štyri roky po jej smrti sa jej fanúšikovia dočkajú sfilmovania jej životného príbehu.

Tvorcovia pri spolupráci oslovili aj rodinu škandalóznej speváčky. Tá najprv spolupracovala, no z konečného výsledku zostala rozčarovaná.

"Nejde ani tak o mňa, ale bojujem za Amy. Toto nie je film, aký by si ona priala. Chcela by tam mať jej skutočných priateľov, muža, za ktorého sa plánovala vydať," hovorí speváčkin otec Mitch Winehouse.

SITA

Po úspechu strmý pád

Speváčka vydala debutový album s názvom Frank v októbri 2003. Nahrávka si vyslúžila pozitívne reakcie a Winehouse následne získala dve nominácie na BRIT Awards.

O tri roky neskôr vyšla jej druhá štúdiovka Back To Black, ktorá sa stala najpredávanejším albumom roka 2007 vo Veľkej Británii. Vzišli z nej hity ako Rehab či You Know I'm No Good a nasledovalo šesť nominácií na prestížne hudobné ceny Grammy, pričom päť z nich premenila na sošky. V roku 2009 sa tak dostala do Guinnessových svetových rekordov ako britská interpretka s najväčším počtom cien Grammy.

Alkohol, alkohol, alkohol...

Po týchto úspechoch však nasledoval prudký pád - Winehouse niekoľkokrát nedokázala dokončiť svoje vystúpenia, zabúdala texty piesní i mená členov kapely a často bola viditeľne pod vplyvom alkoholu. V júni 2011 po fiasku na belehradskom koncerte zrušila celé európske turné.

Speváčka zomrela 23. júla 2011 vo veku 27 rokov. Príčinou úmrtia bola konzumácia veľkého množstva alkoholu.

Film o Amy Winehouse pobúril jej otca, pozrite si reportáž:

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie