Oblačno
14°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Craig sa stal vyslancom za boj proti mínam
Zdielať na

Craig sa stal vyslancom za boj proti mínam

Zdroj: ISIFA

Herec Daniel Craig podporí snahu Organizácie spojených národov znížiť vo svete počet mín a iných explozív. Úlohou ho poveril generálny tajomník OSN Pan Ki-mun.

Britský herec Daniel Craig sa stal vyslancom za boj proti mínam Organizácie Spojených národov (OSN). Štyridsaťsedemročný predstaviteľ agenta Jamesa Bonda sa ako prvý pokúsi rozšíriť povedomie o snahe OSN znížiť vo svete počet mín a iných explozív.

Jeho úlohou bude tiež získavať politickú a finančnú podporu pre túto iniciatívu. Herec bude na jej čele tri roky. "Ako James Bond máte povolenie zabíjať. Teraz vám dávam povolenie zachraňovať," povedal Craigovi generálny tajomník OSN Pan Ki-mun.

"Som touto úlohou poctený. Cítim pokoru, že budem mať možnosť pracovať s ľuďmi, ktorí každý deň riskujú životy, aby pomohli bežným ľuďom žiť ich bežné životy," vyhlásil Craig.

Ako uviedla Organizácia spojených národov, vlani sa jej podarilo zničiť viac ako 400-tisíc pozemných mín a výbušných pozostatkov vojny a tiež viac ako 2000 ton starej munície.

Najčítanejšie