Oblačno
24°
Bratislava
Xénia
2.6.2024
Smutná správa pre fanúšikov Simpsonovcov: Zomrel jeden z tvorcov
Zdielať na

Smutná správa pre fanúšikov Simpsonovcov: Zomrel jeden z tvorcov

Zdroj: Matt Groening

Animovaný seriál Simpsonovci je plný humoru a irónie, no tentokrát fanúšikovia nemajú dôvod na smiech. Jeden zo spolutvorcov seriálu prehral boj so zákernou chorobou.

V nedeľu 8. marca zomrel Sam Simon, jeden z tvorcov kultového seriálu Simpsonovci. Známy režisér, producent a filantrop Sam Simon naposledy vydýchol vo svojom dome v Los Angeles.

Do posledných chvíľ s ním boli jeho najbližší i jeho milovaný pes. Simon bol veľkým bojovníkom za práva zvierat a pomoci nemým tváram zasvätil svoj život.

Simonovi diagnostikovali rakovinu hrubého čreva už v roku 2012. Choroba bola už vtedy v takom pokročilom štádiu, že lekári mu dávali najviac pol roka života.

Isifa

„Bol to génius a veľký humanista nielen na verejnosti, ale aj v súkromí. Ja osobne mu toho dlžím viac, ako by som mu kedy mohol vrátiť. V mene jeho pamiatky však urobím maximum pre to, aby som pomohol každému zvieraťu, ktorému budem môcť,“ vyjadril sa výkonný producent Simpsonovcov Al Jean.

„Jeho hlas bude navždy znieť v našich mysliach. Jeho zmysel pre humor nás bude aj naďalej rozosmievať a jeho súcit a štedrosť budú aj naďalej ovplyvňovať naše životy,“ uviedli vo vyhlásení zástupcovia jeho nadácie The Sam Simon Foundation.

Najčítanejšie