Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Hegerová po kolapse: Sama robí prvé krôčky, už chodí i bez pomoci
Zdielať na

Hegerová po kolapse: Sama robí prvé krôčky, už chodí i bez pomoci

Zdroj: blesk.cz

Dobrá správa. Hana Hegerová (83) už dokáže chodiť sama. Pobyt v Rehabilitačnej nemocnici v Berouně jej natoľko pomohol, že urobí už i pár krôčkov bez pomoci.

“Je výborná, pokroky úžasné, klobúk dolu,“ povedal Blesku klavirista Peter Malásek (50), ktorý od roku 1990 robí kráľovnej českého šansónu kapelníka. “Všetci z toho máme radosť. Už sme neverili. Ona má ale tuhý korienok a obrovskú vôľu,“ pokračoval Malásek.

Speváčka skolabovala v decembri vo svojom byte na Staroměstskom námestí. Prekonala srdcovú a zároveň mozgovú príhodu, bojovala o život na ARO Všeobecnej fakultnej nemocnici na Karlovom námestí, potom ešte mesiac rehabilitovala na kardiovaskulárnom oddelení v Nemocnici Na Homolce.

blesk.cz

Česká Edith Piaf sa ale rozhodla vzdorovať a rozhodne nechce dopadnúť ako najslávnejšia francúzska šansoniérka, ktorá predčasne umrela vo veku nedožitých 48 rokov.

“Neviem veľa po francúzsky, ale jej Non, je ne regrette rien, teda Nič neľutujem, nielen spievam, ale i v to verím. Lenže ja tu musím byť dlho, ona to nezvládla a vzdala. To ja tu radosť ostatným neurobím,“ povedala Blesku Hegerová.

archív blesk.cz

A súhlasí s ňou nielen rodina, ale tiež priatelia a spolupracovníci. “Zdá sa, že má našliapnuté, aby sa naozaj vrátila domov. Máme z toho všetci radosť,“ konštatuje Malásek.

Súvisiace články

Najčítanejšie