Skoro jasno
20°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Zlaté maliny: Najhoršou herečkou roka je Cameron Diaz!
Zdielať na

Zlaté maliny: Najhoršou herečkou roka je Cameron Diaz!

Zdroj: SITA

Deň pred slávnostným udeľovaním Oscarov sa konal 35. ročník udeľovania cien Zlaté maliny za to najhoršie, čo v minulom roku priniesol filmový priemysel. Ktorí herci a filmy "uspeli"?

Udeľovanie Zlatých malín ovládla rodinná snímka Saving Christmas. Film získal  anticeny v kategóriách Najhorší film, Najhorší scenár, Najhorší herec a Najhoršia dvojica na plátne

Kasový trhák Transformers: Zánik, ktorý so siedmimi nomináciami vládol zoznamu kandidátov, napokon získal len jednu trofej za najhoršiu réžiu (Michael Bay).

Zlatú malinu pre najhoršiu herečku si vyslúžila Cameron Diaz (Jedna za všetky a Sex Tape), najhorším hercom sa stal Kirk Cameron (Saving Christmas). Vo vedľajších úlohách "bodovali" Kelsey Grammer (Expendables 3, Legends of Oz, Think Like a Man Too a Transformers: Zánik) a Megan Fox (Ninja korytnačky).

Megan Fox

Isifa

Špeciálnu cenu Razzie Redeemer Award 2014, ktorou organizátori pripomínajú, že držitelia malín nie sú pre film nadobro stratení a môžu sa posunúť k oveľa lepším výkonom, získal na základe hlasovania fanúšičiek a fanúšikov Ben Affleck.

Zlatá malina alebo Tinsel Town's Tackiest Trophy je lacná, ručne vyrezávaná malina veľkosti golfovej loptičky nasprejovaná zlatou farbou, ktorá stojí na filmovom kotúči. O anticenách, ktoré vznikli v roku 1980, rozhodujú členovia Golden Raspberry Award Foundation - novinári, filmoví fanúšikovia a profesionáli z filmového priemyslu.


Prehľad víťazov a víťaziek Zlatých malín

Najhorší film: Saving Christmas
Najhorší herec: Kirk Cameron - Saving Christmas
Najhoršia herečka: Cameron Diaz - Jedna za všetky a Sex Tape
Najhorší herec vo vedľajšej úlohe: Kelsey Grammer - Expendables 3, Legends of Oz, Think Like a Man Too a Transformers: Zánik
Najhoršia herečka vo vedľajšej úlohe: Megan Fox - Ninja korytnačky
Najhoršia dvojica na plátne: Kirk Cameron a jeho ego - Saving Christmas
Najhorší remake, rip-off alebo pokračovanie: Annie
Najhoršia réžia: Michael Bay - Transformers: Zánik
Najhorší scenár: Darren Doane a Cheston Hervey - Saving Christmas

Razzie Redeemer Award 2014:
Ben Affleck - od držiteľa Zlatej maliny za film Láska s rizikom (2003) k oscarovému miláčikovi vďaka snímkam Argo (2012) a Stratené dievča (2014)

Najčítanejšie