Zatiahnuté
15°
Bratislava
Monika
7.5.2024
Magálovej exmanžela obvinili z podvodu!
Zdielať na
Showbiznis

Magálovej exmanžela obvinili z podvodu!

Známy podnikateľ a pedagóg Slavomír Magál čelí obvineniu pre podvod z dotáciami, ktoré získal z Poľnohospodárskej platobnej agentúry. Obvinený je nielen exmanžel herečky Kamily Magálovej, ale i jeho spoločník vo firme.

Podľa vyšetrovateľa Národnej kriminálnej agentúry mali získať v rozpore so zákonom dotáciu vo výške 571 tisíc eur. Peniaze mali použiť na modernizáciu farmy v okrese Nové Mesto nad Váhom. Podľa polície sa tak nestalo.

Agropodnikateľ sa pritom v minulosti bránil, že jeho spoločnosť prevzala projekt od inej skrachovanej firmy. Poľnohospodárska platobná agentúra ale odstúpila od zmluvy, keď zistila, že na jednom z pozemkov, ktorý je predmetom projektu, je zriadené exekučné záložné právo.

"Všetko sa zrealizovalo, všetko sa skontrolovalo, všetko funguje, ľudia sú tam zamestnaní," vravel Magál ešte v roku 2013.

Súd s majiteľom žrebčínu

Podnikateľ sa v minulosti súdil s bývalým šéfom žrebčína Motešice Ivanom Katrincom, ktorý ho označil za podvodníka. Kauzu vníma ako dôsledok závisti  a muža, ktorý o údajných podvodoch hovoril na verejnosti, ako recidivistu.

Ten v súčasnosti koná v mene slovenskej pobočky Medzinárodného výboru pre organizovaný zločin a korupciu. "Za týmto podvodom musí byť organizovaná skupina," dodal Ivan Katrinec.

Exmanžela Kamily Magálovej obvinili z podvodu:

Zdielať na

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie