Polojasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Nemal som sex s neplnoletou, vyhlásil verejne princ Andrew
Zdielať na

Nemal som sex s neplnoletou, vyhlásil verejne princ Andrew

Zdroj: SITA

DAVOS / Britský princ Andrew prvýkrát na verejnosti poprel, že by mal pohlavný styk s neplnoletou Američankou. Jej právnici chcú druhého najstaršieho syna kráľovnej Alžbety II. vypočuť pod prísahou.

Údajne zneužitá Američanka tvrdí, že bola ako neplnoletá v rokoch 1999 až 2002 nútená k sexuálnemu styku s vojvodom z Yorku pri orgiách v Londýne, New Yorku a Karibiku.

Buckinghamský palác obvinenie ženy označovanej pod pseudonymom Jane Doe 3 opakovane a kategoricky poprel, píše CNN.

Výpoveď pod prísahou

"Chcel by som zopakovať a potvrdiť vyhlásenie, ktoré pod mojím menom vydal Buckinghamský palác. Sústredím sa na svoju prácu," povedal Andrew počas návštevy Svetového ekonomického fóra vo švajčiarskom Davose.

Podľa médií Američanka Virgina Roberts svoju výpoveď o údajnej sexuálnej afére predložila súdu. Tvrdí, že princ klame a dúfa, že jej právnici budú môcť vojvodu vypočuť pod prísahou.

Právnici uviedli, že sa im list so žiadosťou o výpoveď pod prísahou adresovaný princovi vrátil naspäť. Príjemca ho vraj odmietol prevziať.

Musel sa vzdať funkcie

Celú aféru vyvolala zmienka o päťdesiatštyriročnom princovi v nedávnom návrhu žaloby podanej na floridskom súde proti miliardárovi Jeffreymu Epsteinovi.

Jae Donnelly/News Syndication

Ten bol pred niekoľkými rokmi odsúdený na niekoľkomesačné väzenie práve za sex s neplnoletým dievčaťom. Američan ju mal nútiť aj k prostitúcii.

Princ pôsobil ako zvláštny emisár britskej vlády pre medzinárodný obchod do roku 2011. Pre vzťahy s kontroverzným Epsteinom sa musel funkcie vzdať.

Súvisiace články

Najčítanejšie