Oblačno
24°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Dagmar Havlovú rozmazali na mapách: Google z nej urobil farebný fľak
Zdielať na

Dagmar Havlovú rozmazali na mapách: Google z nej urobil farebný fľak

Zdroj: google

Prechádzajúce auto, ktoré mapuje a fotí ulice pre službu street view, zachytilo Dagmar Havlovú na ulici v ačse, keď najskôr išla na Hrádeček za chorým Václavom Havlom (†75). Bývalá prvá dáma sa na Google sťažovala, a tak vyhoveli jej prianiu, jej postavu rozmazali.

Miesto z bránky vychádzajúcej postavy v čiernych šatách s červenou šatkou okolo krku, ktorá drží v ruke hneď niekoľko igelitiek, je dnes rozmazaný fľak. Krátko na to, čo sa ukázalo, že sa Dagmar Havlová objavila na Google mapách na ulici pred svojou vilou, sa obrátila na Google, aby situáciu vyriešili.

Pravdepodobne ich kontaktovala pomocou internetového formulára, aby ju z ich máp vymazali, ale Google si poradil po svojom. Jej postavu jednoducho rozmazala, teda už nie je identifikovateľná.

google

Havlová si svojim zvečnením naviac uvedomila, ako bola vtedy neopatrná. Na ulici totiž v tom čase nechala dokorán otvorené auto, do ktorého nakladala plné igelitky. Ktokoľvek mohol prejsť okolo a s luxusným vozom jej pred nosom utiecť. Tak snáď sa už teraz poučila.

google

Snímka na Google mapách bol urobená v septembri 2011, teda pár mesiacov pred smrťou jej milovaného manžela Václava Havla.

Súvisiace články

Najčítanejšie