Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Chorá Hegerová (83): Tajné prevozy medzi nemocnicami! Prečo mala obrovské bolesti?
Zdielať na

Chorá Hegerová (83): Tajné prevozy medzi nemocnicami! Prečo mala obrovské bolesti?

Zdroj: ahaonline.cz

Veľké zdravotné problémy spôsobil na začiatku decembra Hane Hegerovej kolaps, ktorý zavinila srdcová príhoda. Prvá dáma českého šansónu teraz pod menom Carmen rehabilituje už v treťom špitále.

Bezprostredne po kolapse ju sanitka odviezla do Všeobecnej fakultnej nemocnice na Karlovom námestí v Prahe. Tam speváčka niekoľko dní ležala na ARO v umelom spánku.

A keď sa jej z neho podarilo lekárom na druhý pokus konečne prebudiť, bola Hegerová prevezená na kardiológii do Nemocnice Na Homolce.

“Pani Hegerová na tom nebola vôbec dobre. Dala sa tu krásne dohromady, už i trošku chodí,“ dozvedelo sa Aha! od dôveryhodného zdroja s tým, že šansonierka bola presne po mesačnej hospitalizácii prepustená a momentálne podstupuje ďalšiu liečbu v inom zdravotníckom zariadení.

ahaonline.cz

Z Homolky ju v stredu previezli do Rehabilitačnej nemocnice Beroun, kde leží pod menom Carmen Hegerová. “Je tam kvôli pohybovému ústrojenstvu. Už pred kolapsom bola takmer nevládna a choré kĺby jej spôsobovali obrovské bolesti. Kolaps a umelý spánok všetko ešte zhoršil,“ zveril sa denníku Aha! človek zo speváčkinho blízkeho okolia.

ahaonline.cz

700 Kč denne za izbu

V Beroune sa zameriavajú na neurologickú, ortopedickú a kardiologickú rehabilitáciu speváčky. Používajú k tomu unikátnu metódu MFK – manuálnu fyzioterapeutickú korekciu, ktorú nehradí poisťovňa. Inak speváčka podstupuje procedúry ako kúpanie v rašeline, či masáže. Podľa našich informácií si vraj platí aj nadštandard, teda jednolôžkovú izbu, ktorého cena je 700 Kč za deň.

ahaonline.cz

Prečo meno Carmen?

Hana Hegerová sa narodila 20. októbra 1930 v Bratislave ako Carmen Farkašová do rodiny bankového riaditeľa Jána Farkaša a Margity Čelkovej. Krstné meno jej vybrala babička, ktorá bola milovníčkou opery. V roku 1954 sa objavila vo filme Frona pod menom Hana Čelková. Z krátkeho manželstva s divadelným dramaturgom Daliborom Hegrom má nielen syna Matouše, ale tiež priezvisko, pod ktorým ju poznajú všetci.

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie