Oblačno
15°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Syn Jackieho Chana (60) ide pred súd, kvôli drogám
Zdielať na
Showbiznis

Syn Jackieho Chana (60) ide pred súd, kvôli drogám

Zdroj: SITA

Syn hollywoodskej hviezdy Jackieho Chana sa v piatok postaví pred čínsky súd kvôli obvineniu z drogového deliktu. Informovala o tom agentúra Reuters s odvolaním sa na neoficiálne čínske médiá. Jaycee Chan je ďalší z filmových a televíznych celebrít, ktoré čínske úrady obvinili.

Napäto očakávaný proces začne podľa webu poloficiálneho denníka Legal Evening News v piatok pred prekingským súdom. Podľa Reuters je veľmi pravdepodobné jeho odspdenie, pretože čínske súdy kontrolované vládnucou komunistickou stranou spravidla potvrdzujú vinu obžalovaného. Chanovi v takom prípade hrozí až trojročný pobyt za mrežami.

Tridsaťdvaročný Jaycee Chan, ktorý sa rovnako ako jeho otec venuje herectvu a vystupuje ako spevák, bol zatknutý minulý rok v Pekingu. Polícia u neho pri domovej prehliadke našla 100 gramov marihuany. Muž mal taktiež pozitívne testy na prítomnosť drogy v krvi.

SITA

Nelegálne psychotropné látky zažívajú nárast popularity zvlášť medzi rozširujúcou mestskou strednou triedou v Číne. Režim sa proti nim snaží bojovať aj za pomoci ťaženia proti celebritám pristihnutým pri ich užívaní či držaní.

Jackie Chan, ktorý bol pred piatimi rokmi členom čínskeho protidrogového výboru a robil medzi mládežou osvetu, sa za priestupok svojho syn už ospravdelnil.

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie