Jasno
21°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Ženy z rodu Gilmorovcov: Rorin dedko Edward Hermann (†71) zomrel
Zdielať na
Showbiznis

Ženy z rodu Gilmorovcov: Rorin dedko Edward Hermann (†71) zomrel

Zdroj: ISIFA

Vo veku 71 rokov skonal 31. decembra americký herec Edward Herrmann. Slovenským divákom sa predstavil najmä ako Richard Gilmore v seriáli Ženy z rodu Gilmorovcov.

Herec trpel rakovinou mozgu a zomrel v jednej z newyorských nemocníc po tom, ako sa jeho rodina rozhodla odpojiť ho od prístrojov zabezpečujúcich dýchanie.

Edward Kirk Herrmann sa narodil 21. júla 1943 vo Washingtone a herectvo vyštudoval na London Academy of Music and Dramatic Art. Na filmovom plátne debutoval v roku 1971 v snímke Mortadela, neskôr si zahral vo filmoch ako Veľký Gatsby, Mosadzný terč, Červení, Purpurová ruža z Káhiry, Stratení chlapci, Cez palubu, Kšeft za veľké prachy, Ešte sa stretneme, Sám doma a bohatý, Nixon, Klub vyvolených, Letec, Warholka či Moja žena a iné katastrofy.

Zahral si Roosvelta

V televíznych snímkach Eleanor and Franklin a Eleanor and Franklin: The White House Years stvárnil bývalého amerického prezidenta Franklina D. Roosevelta, pričom za obe ho nominovali na cenu Emmy.

Na toto ocenenie ho dvakrát nominovali aj za seriál St. Elsewhere a tiež aj za výkon v seriáli Advokáti, pričom za druhý menovaný ho nakoniec v roku 1999 získal. Predstavil sa aj v troch epizódach seriálu Klinika Grace.

Edward Herrmann bol dvakrát ženatý a mal dve dcéry a jedného nevlastného syna.

Zdielať na

Pre ženu

Najčítanejšie