Skoro jasno
18°
Bratislava
Monika
7.5.2024
Hobbit dobýja svet! Ale už poslednýkrát...
Zdielať na
Showbiznis

Hobbit dobýja svet! Ale už poslednýkrát...

Záverečný diel trilógie Hobbit sa dočkal svojej premiéry! Nechýbal na nej Bilbo, Gandalf, Legolas, všetkých trinásť trpaslíkov, ale ani ich otec - filmový režisér Peter Jackson.

Hobiti, orkovia, elfovia, čarodeníci a predovšetkým trpaslíci ovládli Londýn! Svetlo sveta totiž uzrela premiéra záverečného filmu trilógie Hobbit.

Fanúšikovia čakali svojich obľúbencov prezlečení za filmové charaktery. Nechýbala ani ústredná pieseň ságy.

Kniha Hobbit časovo predchádza slávnej trilógii Pán prsteňov. Tou novozélandský režisér Peter Jackson za umenie a odvahu Tolkienovho príbehu premietnutého na plátna zhrabol nespočetne množstvo ocenení.

The Hobbit

Youtube

Predtým, ako sa Frodo so svojím spoločenstvom vydali na púť, musel jeho strýko pomôcž trpaslíkom získať späť kráľovstvo po osamelou horou.

Rozuzlenia sú na svete

Premiérou posledného dielu Hobita: Bitka piatich armád sa končí pätnásťročná práca v ríše fantasy. Okrem režiséra a filmového štábu sa len zopár hercov podieľalo na nakrúcaní všetkých filmoch v oboch trilógiách.

Pozrite si priloženú reportáž:


"Nakrúcali sme Pána prsteňov ešte skôr, než sa títo ľudia narodili. To je dobré znamenie, pretože ich deti tiež tieto filmy uvidia, takže to nie je koniec. Filmy budú žiť ďalej a budú ich pozerať nové a nové generácie," priznal herec Ian McKellen, ktorý stvárnil Gandalfa.

ISIFA

Okrem rozuzlenia strastiplnej cesty a veľkých bojov o trpazlíči domov sľubuje záverečný diel aj rozuzlenie ľúbostného trojuholníka medzi elfkou Lilly, jej priateľom Legolasom a trpazlíkom menom Kill.

Zdielať na

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie