Zatiahnuté
14°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Smrť Joan Rivers (†81): Bezohľadným lekárom umierala pred očami!
Zdielať na

Smrť Joan Rivers (†81): Bezohľadným lekárom umierala pred očami!

Zdroj: SITA

Lekári, ktorí operovali Joan Rivers, pokračovali v zákroku aj po tom, ako jej začali zlyhávať životné funkcie. Smrť milovanej komičky a moderátorky vyšetruje ministerstvo zdravotníctva. Za bezohľadnosť budú padať hlavy!

Joan Rivers absolvovala vyšetrenie hlasiviek 28. augusta na newyorskej klinike Yorkville Endoscopy, kam prišla so svojou osobnou lekárkou Gwen Korovin, ktorá však v tejto nemocnici nemala právomoc vykonávať zákroky.

Slávna zabávačka a moderátorka podstúpila na klinike endoskopiu a laryngoskopiu, no súhlas podpísala iba s prvým vyšetrením. Laryngoskopiu vykonala práve lekárka Gwen Korovin.

Rivers taktiež pred zákrokom neodvážili, čo je pred podaním anestetík povinné. V čase uspatia boli všetky životné funkcie pacientky v normále, no už o pätnásť minút neskôr sa jej krvný tlak a pulz znížili natoľko, že začala upadať do šoku.

SITA

Lekári napriek tomu pokračovali vo vyšetrení. Rivers naďalej klesal krvný tlak aj pulz, no lekári tomu nevenovali pozornosť a riaditeľ nemocnice Cohen dokonca odfotil lekárku Korovin, ako vykonávala laryngoskopiu.

Vyšetrenie ukončili až po ďalších deviatich minútach, keď už Rivers nemala pulz. Resuscitovali ju a zavolali záchranku.

Záchranári dorazili na kliniku, keď už pacientka nedýchala, nebilo jej srdce a mala modré pery. Jej mozog bol v tom čase už viac ako päť minút bez kyslíka, čo je doba, po ktorej dochádza k jeho poškodeniu.

Joan Rivers

Isifa

Záchranárom sa podarilo znova naštartovať srdce a napojili ju na dýchacie prístroje. Potom ju previezli do nemocnice Mount Sinai a uviedli ju do umelého spánku.

Rivers skonala týždeň po zákroku. Súdny lekár na základe pitvy určil ako príčinu smrti poškodenie mozgu v dôsledku nedostatku kyslíka.

Nenechajte si ujsť: Joan Rivers (†81): Zanechala majetok v hodnote 110 miliónov!

Súvisiace články

Najčítanejšie