Polojasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Haasová (33) i Svobodová (42) prežili najhoršiu bolesť, teraz pomáhajú
Zdielať na
Showbiznis

Haasová (33) i Svobodová (42) prežili najhoršiu bolesť, teraz pomáhajú

Prísť o dieťa je asi to najhoršie, čo môžu rodičia zažiť. Podobné tragédie sa nevyhýbajú ani známym tváram. Tie chorým detičkám pomáhajú, ako sa len dá. Medzi celebritami sa však nájde mnoho takých, ktorí majú dobré srdce.

Piaty ročník benefičného galavečera Noc Nádejí bol vyvrcholením verejnej zbierky na pomoc detskej onkológii. Všetci prítomní mali spoločného menovateľa - chcú pomôcť. "Rozhodol som sa, že sa prihlásil do registra kostnej drene a chcel by som pomáhať," prezradil ušľachtilú myšlienku Ján Bakala.

Nielen jeho osudy malých bojovníkov prinútili konať. Dobré srde majú mnohí.

"Je to pre mňa emotívne. Som citlivá. Nie každý to má v živote jednoduché, ak sa dá, pomôžeme," priznala sa speváčka Dominika Mirgová.

Súhlasí s ňou aj organizátor bratislavského maratónu Peter Pukalovič. "Ak má človek možnosť, je správne, aby pomáhal," hovorí.

Najväčšia bolesť

Herečka Zuzana Haasová zažila ako mama tú najhoršiu bolesť, prišla o svoje dieťatko. Už roky však patrí k tým, ktorí pomáhajú nezištne a s láskou.

"Robím to vemi dlho a nekomerčne. Je mi jedno, či ľudia o tom vedia. Mne sa niečo podobné stalo a viem, aký to je pocit,"
hovorí. Pozrite si reportáž:


Keď je rodič bezmocný a nevie svojmu dieťaťu pomôcť, alebo oň príde, navždy ho to poznačí a nedopustí, aby trpeli ďalšie bezbranné deti. "Mňa tam pred štrnástimi rokmi priviedol osud," hovorí zakladateľka nadácie Kvapka nádeje.

Kto chce pomôcť, hľadá spôsoby a nečaká odmenu, aj keď tá skôr či neskôr príde. "Je škoda, že nie každý pomáha, ten pocit je báječný," dodáva speváčka Hana Zagorová.

Zdielať na

Najčítanejšie