Zatiahnuté
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Bohdalová (83) sa vracia: Rovnakú rolu od seba delí 28 rokov
Zdielať na

Bohdalová (83) sa vracia: Rovnakú rolu od seba delí 28 rokov

Zdroj: Reprofoto: blesk.cz

PRAHA / Postava svojráznej Josefíny Pontiovej, ktorá čo na jazyku to na srdcu, prirástla Jiřine Bohdalovej k srdci. Prvýkrát ju hrala v roku 1986. Teraz sa divadelná komédia Generálka dočkala obnovenia a Bohdalová sa tak po dlhých 28 rokoch vžije do roly druhýkrát. A rozdiel je takmer zanedbateľný.

Prvýkrát sa Jiřina Bohdalová predstavila v roli Josefíny vo svojich 55 rokoch. Vtedy Napoleona Bonaparteho hral Petr Haničinec a predstavenie v Divadle na Vinohradech žalo jeden úspech za druhým. Prvej premiéry sa táto činohra dočkala 16. apríla 1986.

Od tej doby ubehlo dlhých 28 rokov, niektorí herci už odišli do hereckého neba, ale hlavná hviezda Jiřina Bohdalová znovu obliekla kostým slávnej Josefíny. Vo svojich 83 rokoch vyčíňa ako zamlada.

Reprofoto: blesk.cz

Svoju rolu neúnavnej vdovy po jednom z napoleonských vojakov, ktorá chce po Napoleonovi dvadsať tisíc korún ako ušlý zisk muža za roky vojenskej služby, svojej opustenej spálne, výživného na deti, slzy, strach a smútok pre stratu manžela, zvláda opäť ľavou zadnou. Komédiu Generálka tentoraz uvedie Divadlo na Jezerce, kde bude mať premiéru 20. novembra.

Najčítanejšie