Polojasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Tvorca Simpsonovcov umiera na rakovinu, rozdáva 2 miliardy
Zdielať na

Tvorca Simpsonovcov umiera na rakovinu, rozdáva 2 miliardy

Zdroj: YouTube.com/Blesk.cz

Moja práca nie je ťa vyliečiť, ale udržať pri živote, povedal lekár producentovi a scénáristovi Samovi Simonovi (58), ktorý je jedným z otcov seriálu Simpsonovci. Má rakovinu hrubého čreva a dávajú mu tri mesiace života. Simon sa s chorobou bije, ale vie, že sa smrť blíži. Preto sa rozhodol rozdať svoj majetok.

Rakovinu hrubého čreva v nevyliečiteľnom štádiu mu lekári diagnostikovali už pred dvoma rokmi. Vtedy mu dali tri mesiace života. V tom okamihu sa Sam Simon zakúsol všetkými silami do života a bije sa so smrťou. Zatiaľ vyhráva. Z troch mesiacov sú to takmer už dva roky, čo nad chorobou víťazí.

Najsilnejší zážitok

Za tú dobu úplne prehodnotil svoj spôsob života. Začal sa venovať charite, rozbehol projekt, ktorý má za cieľ nasýtiť chudobných a ľudí bez domova, spojil sa s organizáciou na ochranu zvierat PETA. A práve tejto organizácii plánuje odkázať celý svoj dvojmiliardový majetok.

"Rakovina je najsilnejší zážitok môjho života,“ nechal sa počuť Simon, ktorý v roku 1989 stál spolu s animátorom Mattom Groeningom a Jamesom Brooksom pri zrodu jedného z najpopulárnejších seriálov všetkých dôb.

Je to boj

"Ukázali mi moje výsledky, snímky z CT a povedali mi, že to sú snímky mŕtvého muža,“ popísal v interview pre NBC. "Opýtal som sa, či je to liečiteľné. Doktor mi povedal, že jeho práca nie je ma vyliečiť, ale udržať pri živote,“ pokračuje Simon.

"A odviedol skutočně ohromnú prácu. Nikdy som nebol šťastnejší. Vďaka doktore,“ dodal a potom zvážnel. "Rakovina je strašná choroba. Bojujem s ňou. Je to všetko, čo o nej počujete. Je to boj, je to cesta,“ hovorí. Píše český portál Blesk.cz

Simon nemá rodinu, nemá deti. Bol raz ženatý, ale rozviedol sa v roku 1991. Preto sa rozhodol veškeré svoje bohatstvo venovať tým, koho najviac miluje – zvieratám. “Spojil som sa s Ingrid Newkirk, zakladateľkou PETA. Ona je pre mňa doslova terapiou. Naplánovali sme spolu mnoho vecí,“ raduje sa z posledných síl Simon. 

Súvisiace články

Najčítanejšie