Polojasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Bekim (26) chce počuť pravdu, aj keď je bolestivá
Zdielať na
Showbiznis

Bekim (26) chce počuť pravdu, aj keď je bolestivá

Je na vozíku, ale dve kolesá, ktoré Bekimovi zo Srdca pre deti pribudli po nešťastnom úraze na bicykli ho vôbec neobmedzujú. Práve naopak. Žije naplno ako jeho zdraví rovesníci. To radí každému, kto má podobný osud, ako on sám.

Pri pretekoch na bicykli si vážne poranil chrbticu. Zlomený štvrtý krčný stavec mu zatlačil na piaty, ten sa rozdrvil a potlačil mu miechu. Bekim sa nevzdal a žije ďalej. Žije naplno.

Baví sa na účet iných

Všade, kde mladý energický chalan príde, to ožije. Má rád ľudí a priznáva, že rád sa baví aj na cudzí účet. "Sú škaredí, tuční, hocijakí, ale všetci sme si rovní, hovorím to, ale tiež si občas robí srandu z ľudí," hovorí.

Bekimovi ani nehoda a pripútanie na vozík nevzalo chuť užívať si, smiať sa, baviť. "Niektorí sú vozíčkári a opúšťajú sa, máme celebrity na vozíku a sú doma," pokračuje.

Život neskončil

Aj on zažil ťažké chvíle, ale uvedomil si, že stále môže všetko, čo chce. "Si myslím, že život na vozíku nekončí tým, že som ochrnul. Tým život nekončí. Treba sa zaradiť. Neriešiť pohľady ľudí, sme seberovní," myslí si.

Každý by chcel počuť iba to pekné. No skôr by sme si mali vážiť pravdu. Keď Bekim počul pravdu, uľavilo sa mu. "Niekedy je pravda krutá, povedať do tváre, ale ja ďakujem doktorom v Oomouci, povedali mi, že jedno percento na to, že budem chodiť. Ja som tam o rok prišiel a postavil som sa. Je lepšia pravda, ako milosrdné klamstvo," dodáva.

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie