Zatiahnuté
11°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Divoký západ v Londýne okorenil charizmatický Dán
Zdielať na
Showbiznis

Divoký západ v Londýne okorenil charizmatický Dán

Londýn nedávno hosťoval veľkolepý filmový festival. Na tomto významnom podujatí predstavili aj očakávaný film Salvation. Pozornosť pútal dánsky herec Mads Mikkelsen. Ten si opäť získava veľké uznanie, a právom!

Po skvelých hereckých výkonoch v oceňovanom filme HON, divácky mimoriadne obľúbenom seriáli Hannibal či snímke Adamove jablká alebo Casino Royal sa Mikkelson najnovšie objaví vo westerne Salvation.

Stvárňuje tam prisťahovalca, ktorý na Divoký západ prišiel za lepším životom. Pokoj sa však skončí v momente, keď mu brutálne zavraždia manželku aj deti. Jeho túžba po náležitej krvavej odplate je obrovská.

"Je to western, ale chcel som, aby to bol taký klasický western. Tento film je príbeh muža, ktorý stratí svoju rodinu a potom vlastne všetko, lebo to má na život najväčší vplyv," hovorí režisér filmu Kristian Levring.

sita


Mikkelsena si môžeme ešte celkom živo pamätať spred dvoch rokov, kedy navštívil Slovensko. Vtedy bol členom medzinárodného filmového štábu, ktorý vytvoril road movie Move On. Aj v ňom stvárnil tento 48 ročný Dán hlavnú úlohu. Po jeho boku vtedy stála Gabriela Marcinková.

"Dej sa odohráva v Amerike, v 60. a 70. rokoch, keď tu boli veľké prisťahovalecké vlny, podobne ako dnes. Ale vtedy išlo o Škandinávcov, Francúzov, Talianov alebo Číňanov, takže tu bol veľký nesúlad najrôznejších prízvukov," vysvetlil charizmatický severan.

Zdielať na

Pre ženu

Najčítanejšie