Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Kráľovská vychádzka v mori plnom maku
Zdielať na

Kráľovská vychádzka v mori plnom maku

LONDÝN / Kráľovná Alžbeta sa vybrala na netradičnú vychádzku. Do záhrady plnej maku. Karmínovo červené kvety kričali už z diaľky. Zrejme aj preto, že sú umelé.

Kráľovná sa vybrala na prechádzku červeným morom v sprievode vojvodu z Edinburghu. Záhrada pri Tower of London je plná umelých makov. Majú symbolizovať každého padlého vojaka ešte z čias prvej svetovej vojny, píše Daily Mail.

Kráľovná sa od svojho príchodu do Buckinghamského paláca ukázala vôbec prvýkrát na verejnosti. Leto strávila v sídle Balmoral v Aberdennshire. 

Reprofoto/Daily Mail

Jej Veličenstvo spolu s vojvodom prišli skontrolovať inštaláciu makov, ktoré budú v záhrade do 1. novembra. Následne ich budú predávať a peniaze poputujú vojenských charitatívnym organizáciám.

Spomienka padlým

Za kreatívnym nápadom makového mora v záhrade Tower of London stojí Paul Cummins. S podporou kráľovského dvora sa rozhodli takto si pripomenúť pamiatku padlých vojakov v prvej svetovej vojne.

Reprofoto/Daily Mail

V záhrade sa nachádza 888 246 makových hlavičiek. Presne toľko padlo vojakov nielen z Británie, ale celého Commonwealthu.

Kráľovná na prechádzke v Tower of London:

Súvisiace články

Najčítanejšie