Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Zatkli ju, lebo je čierna? Herečku Daniele Watts omylom zadržala polícia
Zdielať na

Zatkli ju, lebo je čierna? Herečku Daniele Watts omylom zadržala polícia

Zdroj: Isifa

Herečku Daniele Watts omylom zadržala vo štvrtok 11. septembra polícia. Podľa jej manžela Briana Lucasa tak strážcovia zákona urobili preto, lebo je čiernej pleti.

Afroameričanku Daniele Watts a jej manžela bielej pleti Briana Lucasa zatkla polícia v Los Angeles. Prostredníctvom Facebooku o tom informovala samotná herečka.

„Keď prišla polícia, stála som na chodníku pri strome. Telefonovala som s otcom. Neurobila som nič zlé, tak som odkráčala preč. O niekoľko minút ma policajti zastavili a nasilu ma spútali,“ napísala rozrušená Watts.

K nepríjemnej situácii sa vyjadril aj jej manžel Brian Lucas, podľa ktorého išlo o rasovo motivovaný čin.

Zatknutá Daniele Watts

Facebook/Cheffy BeLive

„Videli  bieleho chlapa a sexi čierne dievča v šortkách, a tak si mysleli, že ide o prostitútku a klienta. Daniele nasadili putá a hrubo ju hodili do zadnej časti auta, kým nezistili o koho vlastne ide. Počas toho, ako ju spútavali, jej porezali zápästia, čo naozaj nebolo v pohode!!! Samozrejme, museli ju nechať ísť, pretože sme pre nikoho neboli hrozbou,“ napísal na Facebook manžel herečky.

Polícia Los Angeles dnes vydala vyhlásenie, v ktorom vysvetlila, že konala na základe telefonickej sťažnosti.

„Občan, ktorý nahlásil polícii sťažnosť, uviedol, že muž a žena sa dopustili exhibicionizmu v aute s otvorenými dverami. Policajní dôstojníci našli dvoch jedincov podobajúcich sa popisu svedka a na chvíľu ich zadržali. Po krátkom vyšetrovaní, pri ktorom sa zistilo, že dvojica nespáchala žiaden zločin, ich pustili na slobodu,“ píše sa vo vyhlásení.

Zranené zápästie Daniele Watts

Facebook/Cheffy BeLive

Prípad sa ďalej vyšetruje, keďže sa vraj objavili očití svedkovia, ktorí potvrdili, že pár mal pohlavný styk v aute s otvorenými dverami.

Daniele Watts sa stala známou účinkovaním vo filme Divoký Django (2012) režiséra Quentina Tarantina. Okrem toho si zahrala v množstve krátkych filmov, či v seriáloch ako Weeds (2005–2012) a Partners (2014). Jej manžel Brian James Lucas je známy americký kuchár.

Zdielať na

Pre ženu

Najčítanejšie