Skoro jasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Elijah Wood (33) bude produkovať zombie horor
Zdielať na

Elijah Wood (33) bude produkovať zombie horor

Americký herec Elijah Wood a jeho produkčná spoločnosť SpectreVision budú produkovať hororovú snímku s názvom Curse the Darkness. Film o koreňoch mýtu o zombie nakrúti režisér Jorge Michel Grau podľa scenára Brandona Maurica Williamsa.

Tvorcovia snímku označujú ako antropologický zombie film. Jeho príbeh sa inšpiruje údajným vznikom skutočných zombie spájaným s praktikami otrokárov v období revolúcie na ostrove Haiti na prelome 18. a 19. storočia, keď vraj ľudí zotročovali vplyvom omamných látok.

Film sa má taktiež venovať téme zneužívania nelegálnych pracovníkov veľkými spoločnosťami.

"Vždy sme hovorili, že sa žánru zombie filmov nechceme venovať, pretože to robia iní a dobre. Ale keď sme čítali scenár, rozhodli sme sa ísť do toho, pretože tento film jednoducho musíme urobiť," vysvetlil Wood. "Nový film je mrazivý horor a zároveň polemika o podmienkach nelegálnych prisťahovalcov v tejto krajine," dodal Elijah. Curse the Darkness začnú nakrúcať v októbri.

Elijah ako Frodo

Elijah Wood sa preslávil ako Frodo v trilógii Pán prsteňov režiséra Petra Jacksona. Úlohu si zopakoval aj vo filme Hobit: Neočakávaná cesta.

SITA

Okrem toho účinkoval napríklad v snímkach ako Navždy mladý, Dobrodružstvá Hucka Finna, Večný svit nepoškvrnenej mysle, Všetko je osvetlené, Futbaloví chuligáni, Atentát v Ambassadore či Maniak.

V roku 2005 založil hudobné vydavateľstvo Simian Records. Štrnásteho augusta otvoril český Trutnoff Open Air Festival, kde sa neskôr v jednom zo stanov predstavil ako dídžej.

Trailer filmu Hobit: Bitka piatich armád, pozrite si video:

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie