Zatiahnuté
15°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Kmotríková (43) a Barmošová (31) sa stali obeťami Facebooku
Zdielať na

Kmotríková (43) a Barmošová (31) sa stali obeťami Facebooku

Byť známou osobou nemá len príjemné stránky. Odvrátenou stránkou mince sú ľudia, ktorí dokážu aj ublížiť. Svoje o tom vedia i moderátorky spravodajstva.

Zhrozená a znechutená je moderátorka Adriana Kmotríková. Odhalila totiž, že niekto vytvoril na sociálnej sieti Facebook jej falošný profil, prostredníctvom ktorého mámi od ľudí peniaze na onkológiu.

"Volal mi známy, ktorý narazil na tento profil. Neveril totiž tomu, že by som od ľudí pýtala takýmto spôsobom peniaze," konštatuje Adriana.

Niekoľko Lucií Barmošových

Adriana ale nie je sama. Niečo podobné sa stalo i jej kolegyni Lucii Barmošovej. Neznámy páchateľ zneužil i jej dobré meno.

"Pred niekoľkými rokmi ma kamaráti upozornili, že som na sociálnej sieti. Priznám sa, že ma to prekvapilo. Dodnes mám až niekoľko falošných profilov," dodáva Lucia.

Aj ju pýtanie peňazí či zneužívanie jej mena hnevá. "Upozornili sme na to i vedenie sociálnej siete, ale zatiaľ s tým nič neurobili," dopĺňa.

Bezprofilová Lenka Hriadeľová Čviriková

Moderátorka športu Lenka Hriadeľová Čviriková taktiež nemá súkromný profil. Niekto jej ho ale založil a vydáva sa v jej mene.

"Zastavil ma kolega s tým, že si ma pridal medzi priateľov. Upozornila som ho, že ja ale profil nemám," ozrejmila Lenka.

"Je nepríjemné, keď sa za vás niekto vydáva. Navyše žiada o priateľstvo ľudí, ktorých poznám a ktorých si vážim," rozhorčuje sa.

Ani Lenka nie je voči konaniu neznámej osoby chladná. Zvažuje právne kroky.

"Zatiaľ som to neriešila, ale moje kolegyne už áno. Asi si dám od nich poradiť, čo urobiť a ako zakročiť," konštatuje Lenka.

Pre ženu

Najčítanejšie