Polojasno
20°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Štefan Kožka (59) pred voľbou: Kamión alebo herectvo
Zdielať na

Štefan Kožka (59) pred voľbou: Kamión alebo herectvo

Úspechy, sláva a obdiv. Medzi takéto herecké ikony patrí rozhodne aj Štefan Kožka. Doba inscenácií je však dávno preč. Na ulici ho ľudia spoznávajú aj dnes.

"Chlapík hovorí, ja ťa poznám! Však si robil na stanici v Žiline," spomína herec. To sú humorné situácie, ktoré herca skôr rozosmejú, ako urazia, veď lanko slávy, ktoré za sebou ťahá, je zauzlené mnohými úspechmi.

Pán doktor

Štefan Kožka sa na ulici ešte aj dnes stretáva s uznaním. Za roky, ktoré sa venoval jednému remeslu, sa mu dostávajú pochvaly kdekoľvek. "Je to príjemné, lebo je to znak toho, že sa im tá robota páči, tak to je veľmi príjemné, ale viac to registruje moja dcéra," prezrádza.

Svoj um, ktorému sa zasvätil oprášil nedávno aj v seriáli, kde si zahral lekára. "Mám to šťastie, stáva sa to, po jednom seriáli Odsúdené, na benzínovej pumpe ma stále ochrankár volá pán doktor," hovorí herec.

Šofér kamiónu

Herec mal svoj život precízne naplánovaný. "Keď som bol na strednej škole, tak som povedal, že ak ma nezoberú na herectvo, tak pôjdem šoférovať kamión," dodáva.

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie