Oblačno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
J.K. Rowling (48) chystá ďalšie detektívky
Zdielať na

J.K. Rowling (48) chystá ďalšie detektívky

Zdroj: SITA

Britská autorka J. K. Rowling pripravuje ďalšie kriminálne príbehy, v ktorých bude vystupovať detektív Cormoran Strike. Spisovateľka, ktorá je známa najmä vďaka sérii kníh o mladom čarodejníkovi Harrym Potterovi, má na konte už dve detektívky.

Pod pseudonymom Robert Galbraith uviedla na trh knihy Volanie kukučky (2013) a The Silkworm (2014). Spisovateľka (48) hovorila o budúcich plánoch na Crime Writing Festivale.

Keď ľudia odídu z armády...

"Som asi v polovici tretej knihy a už som začala premýšľať, o čom bude štvrtá. Ďalšia kniha je iná. Dozviete sa niečo viac o tom, čo sa stane ľuďom, ktorí odídu z armády," uviedla autorka a vyhlásila, že ako Robert Galbraith plánuje napísať viac ako sedem publikácií.

"Nebude ich sedem, ale viac. Milujem písať tieto knihy, takže neviem, kedy s tým skončím. Milujem detektívky. Vždy som ich mala rada a prečítala som ich skutočne veľa. Myslím si, že knihy o Harrym Potterovi sú v mnohých smeroch zamaskované detektívky," povedala a dodala, že pokiaľ je v príbehoch "detektív nažive, môže mu dávať nové prípady".

Miluje Agathu Christie

Rowling tiež prezradila, že medzi jej obľúbené autorky detektívok patria Agatha Christie, Dorothy L Sayers, Ngaio Marsh a Margery Allingham, ktorú podľa vlastných slov obdivuje najviac. "Moja najobľúbenejšia z týchto štyroch je Allingham, je z nich zároveň najmenej známa. The Tiger in the Smoke (1952, pozn. SITA) je fenomenálny román," uviedla.

J. K. Rowling je jednou z najznámejších a najúspešnejších spisovateliek súčasnosti. Slobodnú matku žijúcu zo sociálnej podpory preslávila práve séria kníh o mladom čarodejníkovi Harrym Potterovi, ktorá sa stala vôbec najlepšie predávajúcou sa knižnou sériou.

Z Rowling sa stala multimilionárka, ktorú v roku 2010 redaktori najvýznamnejších britských magazínov vyhlásili za najvplyvnejšiu Britku. Na základe príbehov o Harrym Potterovi vznikli rovnomenné filmy, v ktorých mladého čarodejníka bojujúceho proti zlu v podobe krutého lorda Voldemorta stvárnil Daniel Radcliffe.

Súvisiace články

Najčítanejšie