Zatiahnuté
15°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Obľúbená herečka Jiřina Bohdalová (83) je hrdou východniarkou!
Zdielať na

Obľúbená herečka Jiřina Bohdalová (83) je hrdou východniarkou!

Jiřina Bohdalová známa svojim brilantným humorom, zahrá rovnako dobre aj dramatické úlohy. Na divadelných doskách a vo filmových štúdiách prežila takmer celý život. Veľké šťastie majú obyvatelia jednej malej dedinky na východe Slovenska. Nielenže k nim táto herečka často chodieva, ale stala už aj ich čestnou občiankou.

Skvelá česká herečka Jiřina Bohdalová sa stala zo dňa na deň východniarkou. Prijala občianstvo v dedine na konci Slovenska. 

"Ja som si tu našla kamarátov, akých v Česku nenájdem," objasňuje herečka.

Fenomenálnu herečku zbožňujú asi všetci: od malých detí, ktorým sa jej hlas dodnes prihovára z večerníčkov, až po jej celoživotných fanúšikov. V českých anketách je pravidelne oceňovaná ako najobľúbenejšia herečka. To, čo však dostala v Habure nedostala doteraz nikde na Slovensku.

Obecné zastupiteľstvo sa rozhodlo, že Jiřinke Bohdalovej uďelí čestné občianstvo. "Veľmi si to vážim, lebo to nie je za žiadnu filmovú úlohu, ale iba kvôli mne," hovorí herečka.

Krstná mama

Česká herečka navštevuje Haburu už niekoľko rokov. Je krstnou mamou festivalu, ktorý Haburčania každý rok organizujú. Naučila sa už spievať aj obecnú hymnu.

Jiřine Bohdalovej učaroval najmä pokoj a ticho, ktoré v Habure našla. Vraví, že sa jej tu spí lepšie ako doma. Prijať  čestného občianstvo práve v tejto obci nezaváhala.

"Aby som bola čestná občianka niekde v Čechách, alebo na Morave, tak to nie. To len tu v Habure," dodáva.

Súvisiace články

Najčítanejšie