Jasno
15°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Kráľovská svadba: Princ Amadeo sa oženil s novinárkou Elisabeth
Zdielať na

Kráľovská svadba: Princ Amadeo sa oženil s novinárkou Elisabeth

Zdroj: ISIFA

Belgický princ Amadeo sa postaral o rozruch v metropole Talianska! Odskočil si na nenápadnú svadbu s novinárkou Elisabeth Rosboch von Wolkenstein.

Sobotňajší súkromný a pritom hviezdny obrad sa konal v centre Ríma v kostole Santa Maria. Ženil sa najstarší vnuk bývalého belgického kráľa Alberta II. a synovec terajšieho kráľa Philippa princ Amadeo. Svoje áno povedal dlhoročnej priateľke novinárke Elisabeth Rosboch von Wolkenstein. 

Blahoželať im prišli najmä členovia belgickej kráľovskej rodiny. medzi gratulantmi sa našli i členovia kráľovských rodín z Lichtenštajnska či Luxemburska.

Ženích prišiel v sprievode svojej matky princeznej Astrid. Nevestu priviedol otec Hector Rosboch von Wolkenstein. Obaja sa usmievali od ucha k uchu a pózovali pre zvedavcov a fotografov.

Spolu už sedem rokov

Princ Amadeo je synom princeznej Astrid a princa Lorenza, ktorý je vnukom posledného rakúskeho cisára Karol I. Má štyroch súrodencov. Vyštudoval vojenskú akadémiu a pokračoval na London School od Economics.

Elisabeth má taliansky pôvod. Je jedinou dcérou Hectora Rosboch von Wolkenstein a grófky Lilie Smecchia. Vyštudovala literatúru a film na londýnskejQueen Mary University. Pracuje ako novinárka v agentúre Bloomberg.

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie