Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Jojkárske hviezdy sa súdili. S deťmi!
Zdielať na
Showbiznis

Jojkárske hviezdy sa súdili. S deťmi!

Súdna sieň zmenila miesto pôsobenia a aj obsadenie hercov. Jednoducho, omladila svoj tím! A tak doterajšia predstaviteľka sudkyne, Janka Buršáková, musela zostať v pozícii diváčky.

Na základnej v škole v Hlohovci sa konal súdny proces. Dôvodom bol pokus o vraždu matky jej vlastnou dcérou.

Tento dramatický scenár sa, našťastie, nestal v skutočnosti. To len žiaci, ktorí na občianskej náuke mali vymyslieť projekt, prišli za pánom učiteľom s tým, že chcú odohrať vlastnú Súdnu sieň.

A koho iného mali pozvať pozrieť si školskú verziu Súdnej siene, ako samotných protagonistov tohto obľúbeného programu? Prišla obhajkyňa Renáta Názlerová, Jarka Hittnerová a aj pani sudkyňa Janka Buršáková.

"Mám skutočne dobrú nástupkyňu. Veľmi dobre to odpozerali. Neuveriteľne som sa bavila, bolo to milé," povedala sudkyňa Janka Buršáková.

Deti si sami napísali aj scenár. "Písali sme ho asi dva týždne," ozrejmil jeden zo žiakov.

Zavolal známemu synovi

To, že decká zo základnej školy na ulici M.R. Štefánika v Hlohovci majú skutočný talent nenechalo ľahostajným ich pána učiteľa, a ten im s organizáciou pomohol.

"Zisťoval som, ako by sme sa mohli spojiť s aktérmi Súdnej siene. Bola by škoda nepropagovať, akí sú šikovní naši žiaci," hovorí učiteľ občianskej náuky Peter Michalka.

A podarilo sa! A to aj vďaka moderátorovi Krimi Paľovi Michalkovi, mimochodom synovi pána učiteľa. Veď otcovi rád splní želanie. Obzvlášť, keď vie, že mu na deťoch, ktoré učí, záleží.

"Tie deti ho majú rady. On je pre všetkých taký deduško," hovorí moderátor.

Na také talentované deti by bol hrdý každý. Ich prácu pochválila aj televízna obhajkyňa Jarka Hittenerová. "Bolo to veľmi milé, veľmi sa mi to páčilo," povedala.

O scenáristických a hereckých kvalitách detí už nik nepochybuje. Pán riaditeľ školy ale o nich nepochyboval ani predtým.  Učí ich totiž matematiku a deti vraj herectvo používajú aj na hodinách.

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie