Jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Meteorologička Jarošová (44): Občas ma ľudia chcú chytiť pod krk
Zdielať na

Meteorologička Jarošová (44): Občas ma ľudia chcú chytiť pod krk

BRATISLAVA / Byť meteorologičkou je skutočne náročné. Niekedy možno aj nebezpečné, nevinná Mirka Jarošová sa stretáva s nepríjemnými pohľadmi, či reakciami ľudí, ako by za zlé počasie mohla ona sama.

Počasie je vraj téma, ktorá ľudí zbližuje, a tak dôveru, ktorú do Mirkiných slov ľudia vkladajú, veľmi oceňuje, aj keď... "Na druhej strane keď platím v supermarkete, tak to nie je veľmi príjemné," priznáva meteorologička Najlepšieho počasia Miriam Jarošová.

Rok dopredu

Už ste niekdy mali tej svojej roboty plné zuby kvôli tomuto všetkému? "Mala, keď nejaké počasie, to je jedno aké, či slnečno alebo daždivo, trvá veľmi dlho a keď sa ma ľudia pýtajú, kedy už toto skončí. Vtedy im vidím na očiach, že by ma najradšej pod krk chytili," dodáva.

Na otázky odpovedá vždy a každému, a to aj v prípade, že niekedy je tá odpoveď nemožná. "Ľudia chceli predpoveď aj na celý rok dopredu, a potom boli veľmi sklamaní, keď som povedala, že to sa ozaj nedá. Už tie sezónne predpovede sú maximum, čo sa dá predpovedať trošku inými metódami, ale dá sa."

Pozitívna stránka

Mirka sa vždy dokáže pozrieť na veci z pozitívnej stránky a berie aj počasie a jeho výkyvy s humorom. Podľa svojich predpovedí sa neriadi. "Vtedy sa teším na to že budeme všetci spolu a na tom počasí mi až tak veľmi nezáleží," dodáva Miriam.

Súvisiace články

Najčítanejšie