Jasno
12°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Mojsejová (55) sa sťažuje na porušenie práv, chce odškodné dvadsať tisíc!
Zdielať na

Mojsejová (55) sa sťažuje na porušenie práv, chce odškodné dvadsať tisíc!

Kontroverzná košická podnikateľka Nora Mojsejová sa opäť sťažuje na ústavnom súde. Tvrdí, že jej väzobné stíhanie je nezákonné a sú porušené jej práva. Navyše žiada odškodné dvadsať tisíc eur.

Tretia sťažnosť

Podnikateľka Nora Mojsejová je vo väzbe od septembra minulého roku. Odvtedy na ústavný súd podala už tretiu sťažnosť. Podľa jej slov sú sudcovia ovplyvnení aj silným mediálnym tlakom.

Advokátka Mojsejovej podala tretiu sťažnosť na ústavný súd koncom minulého týždňa. Mojsejová totiž namieta postupy prokuratúry a sudcov v súvislosti s jej väzbou.

Sudca okresného súdu jej ešte v marci predĺžil pobyt za mrežami o tri mesiace. Krajský súd s ním súhlasil, senát bol totiž presvedčený o tom, že dôvody jej väzby naďalej trvajú.

Košičanka navyše žiada aj odškodné dvadsať tisíc eur, tvrdí totiž, že boli porušené jej práva. O žiadnej z jej sťažností zatiaľ ústavný súd nerozhodol.

Väzenie Nore Mojsejovej však evidentne prospieva. Schudla a na každé pojednávanie prichádza dobre naladená a so širokým úsmevom na tvári.

Súvisiace články

Najčítanejšie