Zatiahnuté, dažďové prehánky
10°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Veľká noc u Palevičovcov. Na záhrade skrývajú vajíčka
Zdielať na

Veľká noc u Palevičovcov. Na záhrade skrývajú vajíčka

BRATISLAVA / Veľká noc je pred dverami a keďže aj herci sú len ľudia, čo majú rodiny, boli sme zvedaví, ako sa chystajú tráviť sviatky. Niektorí to vzali tradične, iní sú naučení na trochu iné zvyky.

Zima, teplo

"My nedodržiavame slovenské zvyky, ale germánske, nemecké, pretože pochádzam z nemeckých koreňov. Prebieha to tak, že veľkonočný zajačik, teda ja a moja mama poskrývame po záhrade rôzne sladkosti a drobnosti a moja neter ich potom hľadá a my jej hovoríme, že teplo, zima," hovorí herečka Petra Palevičová. 

I napriek netradičným zvykom sa známa ryšavka na Veľkú noc vode nevyhne... "Tak samozrejme, neodpustí si môj otec a môj brat, aby ma trošku vyšibali a vyoblievali, aby som ostala zdravá," dodáva.

Landl odcestuje na chalupu

Matej Landl na rozdiel od seriálového Egona dodržiava klasické kresťanské zvyky. Veľkú noc strávi tiež s rodinou, mimo rušnej Bratislavy. "Konečne na svojej chalupe, kam som sa od januára nedostal. Takže sa veľmi teším na týchto voľných 5 dní, lebo posledné 3 týždne som nemal ani jeden deň voľný," dodáva herec.

Herec bude relaxovať počas sviatkov po svojom - fyzickou prácou. "Ja nevydržím len tak sedieť, takže si určite nájdem nejakú prácu... čokoľvek s drevom.  Budem rúbať alebo pilovať drevo, alebo opravovať nejaké postele, alebo niečo. Lebo mňa to tam veľmi baví," povedal herec Landl.

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie