Skoro jasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Aj Podzámska (42) a Sklár (46) zapožičiavajú hlasy svetovým hercom
Zdielať na
Showbiznis

Aj Podzámska (42) a Sklár (46) zapožičiavajú hlasy svetovým hercom

Herecký chlebíček nie je ľahký. Vraj najmä v dabingu to dá poriadne zabrať. Takto sa to robí. Ponúkame vám pohľad do dabingového zákulisia skvelého seriálu Shield, ktorý odvysiela televízia JOJ už čoskoro.

I keď sú našimi obľúbencami v slovenských seriáloch, v zahraničných si častokrát ani neuvedomíme, že sú to práve oni! Áno, sú to naši dabingoví herci. Nový seriál, ktorý Eňa s Peťom nikdy predtým nevideli! Prvá skúška v dabingu išla tejto dvojici naozaj na jednotku!

"Nám to stačí vidieť raz, keď je tam len dialóg, stačí raz pozrieť a je," hovorí herečka Elena Podzámska. Nové postavy, mysteriózny dej. So všetkým sa treba detailne zoznámiť. Dabovať seriály, ktoré majú viac častí, je podľa slov hercov, veľmi príjemné. Postavu totiž spoznáš tak, že vieš, kedy sa nadýchne, aj kedy začne hovoriť.

Hlasy dabingových hercov vo filmoch, či seriáloch často ani nevnímame. Všetko vyzerá nenáročne, ale už len predstava toho, že stojíte niekoľko hodín v malej, tmavej miestnosti, je desivá. "My tu niekedy aj osem hodín prestojíme," dodáva herec Peter Sklár.

Najťažšie na dabingu je, že herci majú snahu, aby sa ich hlas a intonácia čo najmenej líšili od originálu. "Práve preto máme slúchatká iba na jednom uchu, aby sme počuli sami seba," tvrdí Podzámska.

TopStar Magazín v televízii JOJ. Každý pracovný deň o 16:25!

Zdroj: topstar.sk/Alexandra Hinková

Zdielať na

Najčítanejšie